RU
 

Павло Гриб розповів про своє викрадення в Білорусі

Корреспондент.net,  12 вересня 2019, 20:34
0
1741
Павло Гриб розповів про своє викрадення в Білорусі
Фото: facebook.com/kirill.timoshenko
Павло Гриб входить в український літак, який прилетів за ув'язненими в Москву

На питання "Ви хто?" чоловіки, які його зв'язали, відповідали "Дід Піхто". В автозаку його били за будь-якої спроби подивитися по сторонам.

 
Звільнений з російської в'язниці Павло Гриб розповів, що під час затримання в Білорусі його били і скували руки так сильно, що залишився шрам. Про це він сказав в інтерв'ю BBC News Україна, яке було опубліковано у четвер, 12 вересня.
 
"Затримувала мене група захоплення жорстко. Наділи пластикові хомути, які стиснули мені руки і залишили шрам. Били, щоб я не дивився кудись убік, не дивився, куди їдуть. Щоб я в мікроавтобусі не зробив зайвого руху", - розповів Гриб.
 
На питання журналістки, чи було зрозуміло, що затримання проводить російська ФСБ, а не білоруські правоохоронці, Гриб відповів: "Відразу було зрозуміло, хто міг затримати. Тільки вони могли".
 
При цьому, на питання "Ви хто?" йому відповідали: "Дід Піхто".
 
За його словами, незважаючи на гарантії, які йому давали, він розумів ризики зустрічі з дівчиною в Білорусі.
 
"Мені запропонували, надавши деякі гарантії. Але я цілком розумів ризики, все-таки це було ризиковано. Така дія з мого боку, але я теж не мав підстав думати, що я буду дійсно комусь потрібен через якусь дурницю", - сказав Гриб.
 
Нагадаємо, що у 2017 році батько Павла Гриба Ігор Гриб повідомив, що його син поїхав в місто Гомель на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався тільки у соціальних мережах. За домовленістю, Павло мав повернутися у той самий день.
 
Але пізніше стало відомо, що він утримується в Краснодарському СІЗО. Грибу було висунуто звинувачення у сприянні терористичній діяльності. За версією слідства РФ, він нібито запропонував знайомій дівчині із Сочі підірвати бомбу на лінійці в російській школі. Адвокат Гриба заявив, що Павла викрали співробітники ФСБ РФ.
 
Нагадаємо, російський суд 22 березня засудив Гриба до шести років колонії загального режиму за звинуваченням в пособництві тероризму.
 
 

 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: РоссияБеларусьпохищениезадержание
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі