RU
 

Сущенко розповів обставини затримання в РФ

Корреспондент.net,  11 вересня 2019, 13:15
0
569
Сущенко розповів обставини затримання в РФ
Сущенко має намір повернутися до журналістської діяльності

Українець приїхав у Москву через термінову необхідність допомогти родичам, які його "здали" спецслужбам.

 
Звільнений в ході обміну з Росією журналіст Роман Сущенко, який провів під вартою в РФ три роки, в середу, 11 вересня, розповів обставини свого затримання в Москві, повідомляє Укрінформ.
 
 
"Я поїхав до Москви за сімейними справами. Виникла термінова необхідність допомогти родичам. Після рішення частини проблем зустрівся зі старим знайомим. Він військовий, служив у внутрішніх військах, я його знаю багато років. Зустрівся на його прохання... Загалом ця історія нагадує біблійну - про зраду, з Каїном та Авелем. Але я ні про що не здогадувався. Насправді, як потім з'ясувалося, це була витончена, підступна і холоднокровна провокація під керівництвом спецслужб РФ", - розповів журналіст.
 
За його словами, під час зустрічі чоловік "підсунув" йому диск під виглядом сімейних фото, які в ході слідства "перетворилися" у якісь секретні дані про навчання внутрішніх військ і озброєних сил РФ".
 
"Після захоплення під час слідства на одному із записів знайомий запитує у спецслужбистів: "Ну що, це було того варте, чи ні?". А відповідь лунає: "Все супер!". Тоді я зрозумів, що це було сплановано і планувалося тривалий час. Я не знаю, чому він так вчинив і яка мотивація його була, але підозрюю, що він, можливо, "на гачку сидів", - говорить Сущенко.
 
 
Він не виключає, що причиною його затримання могли стати його антиросійські публікації.
 
"Було помітно, що ця операція планувалася і впроваджувалася, мінімум, рік, а то й більше", - зазначив журналіст.
 
"З приводу того, чи можна було їздити, не можна було їздити... Це було помилковим, легковажним рішенням. Але що поробиш, час назад повернути неможливо. Що сталося, те сталося, і, звичайно, це велике горе для моєї сім'ї і втрачений час. Але потрібно дивитися в майбутнє!" - заявив Сущенко.
 
Відзначимо, після обміну Росія заборонила в'їзд Сущенка на 20 років.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
СПЕЦТЕМА: Затримання Романа Сущенка
ТЕГИ: РоссияУкраиназаключенные
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі