RU
 

Екс-міністр фінансів Колобов прилітав в Україну - ЗМІ

Корреспондент.net,  10 вересня 2019, 14:57
0
291
Екс-міністр фінансів Колобов прилітав в Україну - ЗМІ
Фото: Минфин Украины
Юрію Колобову "скасували" в'їзд в Україну

Юрій Колобов прилетів в аеропорт Бориспіль з Відня, а полетів до Парижа, стверджують джерела.

Колишній міністр фінансів Юрій Колобов наприкінці серпня прилітав в Україну. Про це повідомляє LB.ua з посиланням на свої джерела у вівторок, 10 вересня.

Стверджується, що 28 серпня Колобов прилетів до київського аеропорту Бориспіль з Австрії.

"В'їзд на територію України йому "скасували", при цьому з Борисполя він вилетів до Парижа 30 серпня", - пише видання.

Нагадаємо, з 2014 року Юрій Колобов перебуває за кордоном. У вересні того року СБУ відкрила кримінальне провадження щодо Колобова й інших колишніх членів уряду Миколи Азарова за підозрою в розтраті держбюджету в зв'язку з випуском облігацій зовнішньої держпозики на суму $3 млрд і продажу їх Росії.

Крім того, за даними СБУ, колишні чиновники незаконно перерахували комісію в сумі $450 тис. на користь VTB Capital plc (дочірня компанія російського банку ВТБ в Лондоні) за розміщення зазначених державних паперів.

ГПУ також розслідувала кримінальне провадження щодо Колобова за підозрою в розтраті 220 млн гривень бюджетних коштів. Кримінальну справу порушено за статтею про зловживання владою або службовим становищем (ч.2 ст.364 КК України). А 20 січня 2015 року Печерський райсуд Києва заочно заарештував Колобова.

У березні 2015 року Колобов був затриманий в курортному містечку Альтеа в автономній області Іспанії Валенсія. Іспанська влада відмовилася видати Колобова Україні та надала йому посвідку на проживання.

У лютому 2018 року Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання ГПУ і звільнив від кримінальної відповідальності Колобова через закінчення термінів давності.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: УкраинаБориспольБорис КолесниковКолобов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі