RU
 

Знайдено вбивць кримськотатарського активіста Решата Аметова

Корреспондент.net,  10 вересня 2019, 12:47
0
441
Знайдено вбивць кримськотатарського активіста Решата Аметова
Фото: ru.krymr.com
Поліція розкрила вбивство кримськотатарського активіста Аметова

Аметов був викрадений трьома чоловіками у камуфляжній формі в березні 2014 року біля будівлі Ради Міністрів АР Крим.

 
Поліція розкрила вбивство кримськотатарського активіста, Героя України Решата Аметова і оголосила в розшук трьох підозрюваних росіян. Про це повідомила пресслужба МВС у вівторок, 10 вересня.
 
Встановлено, що 3 березня 2014 року на площі біля Ради Міністрів АР Крим у Сімферополі троє чоловіків у камуфляжній формі викрали Аметова, який здійснював одиночний пікет проти окупації півострова.
 
Надалі, 15 березня 2014 року, його тіло було виявлене цивільними особами в лісосмузі біля села Земляничне Білогірського району Криму.
 
"Не дивлячись на тимчасову відсутність доступу до місць вчинення злочину, слідчим поліції вдалося встановити похвилинну картину переміщення потерпілого, а також трьох осіб, які безпосередньо здійснили викрадення Решата Аметова з площі "Ради Міністрів". Ними виявилися двоє бійців "Самооборони Криму"1975 і 1986 років народження, які діяли під керівництвом колишнього військовослужбовця Збройних сил Російської Федерації Скрипника Євгена Володимировича 1966 року народження", - повідомляє МВС.
 
Також було встановлено, що останній після скоєння зазначеного злочину покинув територію Криму і брав участь у бойових діях у складі незаконних збройних формувань самопроголошеної "Донецької народної республіки" на Донбасі, де 27 квітня 2014 року в Горлівці організував викрадення трьох офіцерів спецпідрозділу СБУ Альфа.
 
На цей момент зазначеним особам заочно повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів. Стосовно підозрюваних отримано відповідні санкції суду про їхнє затримання.
 
Крім того, щодо Скрипника у військову прокуратуру направлено повідомлення про його причетність до скоєння викрадення і тортур офіцерів Альфи.
 
У травні 2017 року колишній президент Петро Порошенко присвоїв убитому у 2014 році кримському татарину Решату Аметову звання Герой України.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: Крымские татарыКрымполицияубийстворасследование
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі