RU
 

Сьогодні вперше відзначається День пам'яті захисників

Корреспондент.net,  29 серпня 2019, 09:35
0
176
Сьогодні вперше відзначається День пам яті захисників
Фото: dnpr.com.ua
В Україні віддають честь загиблим захисникам України (архівне фото)

Нова пам'ятна дата, введена лише кілька днів тому, сьогодні вперше відзначається на державному рівні.

В Україні у четвер, 29 серпня, вперше офіційно відзначають День пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. Таку пам'ятну дату своїм указом встановив президент України Володимир Зеленський, про що він повідомив під час урочистостей 24 серпня.

Згідно з указом, Кабінет міністрів повинен із залученням громадськості, сімей загиблих захисників розробити і затвердити комплексний план заходів щодо вшанування пам'яті полеглих воїнів, а Міністерство закордонних справ - забезпечувати проведення дипломатичними установами України заходів до Дня пам'яті захисників України, а також участь представників дипломатичного корпусу іноземних держав, акредитованих в Україні, у відповідних офіційних заходах в нашій країні.

Також доручається обласним та Київській міській державним адміністраціям забезпечувати здійснення заходів, присвячених пам'яті захисників України.

У зв'язку з цим в Києві сьогодні змінили маршрут автобусів через проведення масового заходу, присвяченого пам'яті загиблих і зниклих безвісти бійців за незалежність України.

Нагадаємо, президент Зеленський підписав указ про встановлення Дня пам'яті захисників України тоді ж, коли оголосив про нього - 24 серпня, в День Незалежності України.

Пізніше в ОП пояснили, що День пам'яті захисників України був призначений на 29 серпня, оскільки саме в цей день в Іловайському котлі загинули найбільше бійців за весь час війни на Донбасі.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: УкраинапраздникВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі