RU
 

У Криму засудили до 10 років в'язниці кримського татарина Гафарова

Корреспондент.net,  28 серпня 2019, 17:42
0
68
У Криму засудили до 10 років в язниці кримського татарина Гафарова
Фото: Крымская солидарность
Ділявера Гафарова звинуватили в участі в незаконному збройному формуванні

Російські слідчі стверджують, що Гафаров брав участь у кримськотатарському добровільному батальйоні і був учасником економічної блокади Криму.

 
У Криму так званий Кіровський районний суд засудив до 10 років в'язниці кримського татарина Ділявера Гафарова, якого звинуватили в участі у добровільному батальйоні. Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк на своїй сторінці у Facebook у середу, 28 серпня.
 
 
За версією слідства, житель села Перлина Криму Гафаров у 2016 - 2018 роках брав участь у кримськотатарському добровільному батальйоні імені Номана Челебіджихана, зараз громадське об'єднання Аскер, і був учасником економічної блокади Криму.
 
"У суді він (Гафаров, - ред.) заперечував провину і розповів, що організатор загону і власник телеканалу ATR (де Гафаров працював перукарем) Ленур Іслямов пропонував йому увійти в загін, але він відмовився, а пізніше звільнився з телеканалу, недовго попрацював у Києві і повернувся до Криму", - йдеться в повідомленні.
 
Гафарову пред'явили звинувачення за статтею про участь у незаконному збройному формуванні (ч. 2 ст. 208 КК РФ).
 
Нагадаємо, 31 жовтня 2018 року в Сімферополі суд заарештував Ділявера Гафарова. Напередодні в його квартирі провели обшук. Російські силовики кілька годин шукали зброю, але так її і не знайшли.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Крымские татарыКрымсударестприговор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі