RU
 

Вишинського хочуть обміняти - ЗМІ

Корреспондент.net,  28 серпня 2019, 13:25
0
461
Вишинського хочуть обміняти - ЗМІ
Фото: sputnik-news.ee
Кирило Вишинський проти обміну

Журналісти дізналися про підготовку обміну Кирила Вишинського на когось із ув'язнених в РФ українців. Тим часом сам Вишинський заявляє, що категорично проти.

Колишній керівник РІА Новости Украина Кирило Вишинський незабаром може бути обміняний на одного з українців, ув'язнених в Росії. Про це в середу, 28 серпня, повідомляє Укрінформ з посиланням на джерело, знайоме з процесом.

"Кирила Вишинського незабаром обміняють на когось з українських в'язнів", - сказав співрозмовник агентства.

Водночас він уточнив, що в офіційних списках на обмін з РФ Вишинського немає. Він може бути вивезений на територію Росії неофіційним шляхом, через посольство РФ.

Тим часом, сам Кирило Вишинський при виході з будівлі суду в коментарі Вестям заявив, що не має наміру погоджуватися на обмін, оскільки не є винним.

"Я повторюся: я з перших днів говорив, що не може і йтися про обмін. Я ні в чому не винен. Не є засудженою людиною. Це такий собі політичний акт", - пояснив Вишинський.

Він також поділився з журналістами, які у нього плани на найближче майбутнє. Зокрема, він хоче помитися в гарячій воді, оскільки в Лук'янівському СІЗО була тільки холодна.

"Ми зараз їдемо додому - хочу помитися гарячою водою", - зізнався журналіст.

Вишинський також заявив, що сподівається на повне виправдання. Що ж до подальшого проживання в Україні, Вишинський не впевнений, чи залишиться в країні. Однак, повідомив, що "буде судитися".

Нагадаємо, сьогодні Київський апеляційний суд скасував рішення Подільського райсуду Києва про продовження терміну утримання під вартою Вишинського і змінив запобіжний захід на особисте зобов'язання.

Раніше повідомлялося, що Вишинського можуть обміняти на ув'язненого в Росії Олега Сенцова, однак, пізніше стало відомо, що звільнення Вишинського буде проходити за іншою схемою.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: судвидеожурналист
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі