RU
 

НАБУ закрило справу проти Гройсмана

Корреспондент.net,  16 серпня 2019, 11:38
1
302
НАБУ закрило справу проти Гройсмана
Фото: пресс-служба Владимира Гройсмана
НАБУ не знайшло в діях Гройсмана складу кримінального злочину

Розслідування стосувалося передачі будівлі санаторію в Моршині в управління Держприкордонслужби. Суд підтвердив законність закриття справи.

 
Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом можливих зловживань і службової недбалості прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Про це в п'ятницю, 16 серпня, повідомляють Українські Новини з посиланням на матеріали суду.
 
Згідно з документом, НАБУ проводило досудове розслідування з 23 листопада 2018 року.
 
З матеріалів справи випливає, що 25 січня детектив НАБУ Черенкова закрила справу у зв'язку з відсутністю в діях Гройсмана складу кримінального злочину.
 
З постанови детектива випливає, що в ході розслідування перевірялися можливі зловживання та службова недбалість прем'єр-міністра у зв'язку з прийняттям Кабінетом Міністрів розпорядження про передачу будівлі санаторію в Моршині Львівської області в управління Державної прикордонної служби.
 
В ході розслідування справи детектив не встановив факт заподіяння шкоди державним інтересам внаслідок прийняття розпорядження, що свідчить про відсутність об'єктивних і суб'єктивних ознак кримінального правопорушення.
 
На це рішення НАБУ була подана скарга до суду, в якій позивач просив скасувати закриття справи щодо Гройсмана та відновити розслідування, однак суд відхилив скаргу і визнав, що справа була закрита на законних підставах.
 
Раніше повідомлялося, що НАБУ зобов'язали відкрити справи на Гройсмана за можливі недбалість і хабар.
 
Нагадаємо, суд зобов'язав НАБУ відновити справу проти екс-голови НАЗК Корчак через премії, яка та виписувала сама собі.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: уголовное делорасследование
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі