RU
 

Закон про ВАКС спробують прийняти до його запуску

Корреспондент.net,  4 серпня 2019, 14:57
0
591
Закон про ВАКС спробують прийняти до його запуску
Фото: Корреспондент
Вищий антикорупційний суд почне роботу 5 вересня

У партії Слуга народу мають намір прийняти законопроект, який визначає, що Антикорсуд повинен займатися справами тільки топ-корупції, протягом місяця.

 
Законопроект, що дозволяє Вищому антикорупційному суду України (ВАКС) розглядати тільки справи про топ-корупцію, необхідно прийняти до початку роботи цієї інституції. Про це заявила новообраний нардеп від партії Слуга народу Анастасія Красносільська, повідомляє в неділю, 4 серпня, Інтерфакс-Україна.
 
"Про законопроект про підсудність Антикорупційного суду. Насправді дуже важливо спробувати прийняти цей законопроект до моменту запуску суду - до 5 вересня", - сказала Красносільська.
 
За її словами, це необхідно, щоб не захаращувати ВАКС справами, не пов'язаними з топ-корупцією.
 
"Зараз ситуація така, що, за підрахунком судової адміністрації, Антикорупційний суд очікує (передачу з інших судів - ред.) 3 тис. 500 або 3 тис. 700 справ. Для 38 суддів (ВАКС - ред.) це багато. Більше того, із цих 3,5 тисячі справ тільки 200 проваджень (близько 5%) стосуються топ-корупції", - зазначила майбутній депутат.
 
Вона підкреслила, що з такою великою кількістю справ суддям буде просто важко досягти результатів, "суд фізично не впорається", і його робота буде заблокована.
 
Красносільська нагадала, що ідея президентського законопроекту про підсудність ВАКС полягає в тому, щоб сфокусувати його діяльність саме на справах топ-корупції, що і передбачалося спочатку під час створення Антикорупційного суду.
 
За її словами, в разі, якщо не будуть внесені зміни в закон і підсудність ВАКС не буде змінена, то відмовитися від отриманих справ суд не зможе, і треба буде приймати рішення, "що далі робити із цією величезною кількістю справ".
 
 
Як повідомлялося, 7 травня обрали главу Антикорупційного суду. Головою ВАСУ стала екс-суддя райсуду Харківської області Олена Танасевич.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: законВакс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі