RU
 

У Росії вирок Павлу Грибу визнали законним

Корреспондент.net,  23 липня 2019, 16:59
0
149
У Росії вирок Павлу Грибу визнали законним
Фото: Громадське
Вирок засудженому за заклики до тероризму Павлу Грибу визнали законним

Підсудний у своєму виступі заявив, що не згоден з вироком суду. Докази не мають юридичного обґрунтування.

 
Верховний суд (ВС) РФ визнав законним вирок українцю Павлу Грибу, засудженому на шість років колонії за заклики до тероризму, передає ТАСС.
 
"Рішення суду визнати законним, скаргу захисту залишити без задоволення", - сказав суддя.
 
Захист у своїй скарзі звернув увагу ВС Росії на неспроможність і неприпустимість доказів, на підставі яких суд першої інстанції ухвалював вирок.
 
"У протоколі затримання не відповідають дійсності час і місце його складання. Його безкарно били, катували і вибивали з нього свідчення, які потім лягли в основу вироку. Вважаю, що вирок підлягає скасуванню", - сказала адвокат.
 
Підсудний у своєму виступі заявив, що не згоден з вироком суду. "Я був засуджений без причини і не згоден з тим, що відбувається. Я намагаюся довести, що звинувачення щодо мене неспроможні і бездоказові. Я не згоден зі звинуваченням і вироком", - сказав засуджений.
 
Своєю чергою прокурор попросив рішення суду залишити без зміни. "Поділяю рішення суду першої інстанції, вважаю його законним і обґрунтованим, прошу залишити без зміни", - сказав прокурор.
 
Нагадаємо, російський суд 22 березня засудив Гриба до шести років колонії загального режиму за звинуваченням у пособництві тероризму.
 
МЗС України також висловило протест Росії у зв'язку з рішенням суду в цій справі і вимагає "негайно скасувати незаконний вирок у справі Павла Гриба, надати постійний медичний супровід, забезпечити його звільнення і безперешкодне повернення в Україну".
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: Россиясудприговор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі