RU
 

КСУ виніс рішення по закону про освіту

Корреспондент.net,  17 липня 2019, 20:42
0
523
КСУ виніс рішення по закону про освіту
Фото: Пресс-служба Конституционного суда
КСУ визнав законними положення закону про освіту

Конституційний Суд визнав правомірним закон про освіту, через який триває конфлікт України з Угорщиною.

 
Закон України Про освіту відповідає Конституції України. Про це йдеться в рішенні Конституційного Суду України, яке оприлюднила пресслужба суду в середу, 17 липня.
 
Конституційний Суд прийняв рішення у справі за конституційним поданням 48 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Закону України Про освіту від 5 вересня за №2145-VIII, визнавши його таким, що відповідає Конституції України (є конституційним).
 
"Дослідивши закон в аспекті забезпечення балансу між вивченням і застосуванням державної мови і вільним розвитком, використанням, захистом мов національних меншин і корінних народів України, Конституційний Суд України зазначає, що закон гарантує національним меншинам і корінним народам України право на вивчення рідної мови і передбачає вивчення державної української мови, що є однією з умов їхньої повноцінної інтеграції в українське суспільство", - йдеться в рішенні.
 
Раніше Закарпаття відвідав глава МЗС Угорщини Петер Сійярто, де нагадав, що Будапешт зніме вето на переговори України з НАТО, якщо Київ поверне закарпатським угорцям "право на навчання рідною мовою".
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: образованиеКонституционный судзаконзаконодательство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі