RU
 

Ув'язнений в РФ Карпюк записав відеозвернення

Корреспондент.net,  12 липня 2019, 17:36
0
206
Ув язнений в РФ Карпюк записав відеозвернення
Фото: radiosvoboda.org
Микола Карпюк записав відеозвернення до українців

У своєму зверненні він закликав українців встановлювати внутрішньогромадський діалог. Він також підкреслив, що "права не надають, права беруть".

 
Микола Карпюк, якого утримують у російській в'язниці, звернувся до українців. Відео його звернення опублікувало Громадське в п'ятницю, 12 липня.
 
"Звісно, під час виборчої кампанії йде загострення боротьби, протистояння, розшарування суспільства. Але після виборів необхідно встановлювати внутрішньогромадський діалог. Потрібно зрозуміти, що права не надають, права - беруть", - сказав Карпюк.
 
Він також закликав українців "чітко пам'ятати, що народ є єдиним носієм влади, і змушувати владу йти на діалог із суспільством".
 
"Іншого шляху розвитку України не існує", - вважає Карпюк.

Як відомо, у травні 2016 суд у російській республіці Чечня засудив українця Миколу Карпюка до 22,5 років за звинуваченням в участі в Першій чеченській війні. Він свою провину заперечує і заявляє, що ніколи не був у Чечні. За словами українця, він був захоплений російськими силовиками незаконно, а свідчення і зізнання були отримані російським слідством під тортурами. Правозахисний центр Меморіал у Росії визнав Карпюка політв'язням.
 
Нагадаємо, 16 червня 2018 року українська омбудсменка Денісова повідомила, що їй відмовили в можливості відвідати у в'язниці Володимирський централ Миколу Карпюка.
 
Незабаром в українському МЗС України висловили протест через відмову, і Карпюка у в'язниці відвідала російська омбудсменка Москалькова.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: Россияобращениеполитзаключенныевидеообращение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі