RU
 

Путін поверне моряків найближчим часом - Клімкін

Корреспондент.net,  10 липня 2019, 05:34
0
1327
Путін поверне моряків найближчим часом - Клімкін
Голова МЗС України Павло Клімкін

Російський лідер використовує українських моряків для отримання політичних преференцій, підкреслив голова МЗС.

 
Міністр закордонних справ Павло Клімкін упевнений, що всі 24 українських моряки, які заарештовані в РФ, будуть звільнені найближчим часом. Про це голова МЗС заявив в ефірі телеканалу ATR.
 
На думку Клімкіна, в обмін на звільнення президент РФ Володимир Путін спробує отримати якомога більше політичних преференцій.
 
"Я впевнений, що їх (українських моряків. - ред.) звільнять, причому найближчим часом", - сказав він.
 
При цьому міністр вважає, що для Путіна важливо вирішити це питання "в контексті саміту G7, у контексті того, що будуть зустрічі щодо Донбасу, можливо, у нормандському форматі".
 
"Він спробує це використовувати саме в цьому контексті. Також, звісно, для нього дуже важливо, щоб у Європі солідарність з приводу санкцій зменшувалася. Він буде бити на кінець року <...> Путіну абсолютно паралельно, хто тут сидить (російські ув'язнені в Україні. - ред.). Його це не цікавить. Його цікавить отримання кращого положення для підняття ставок", - підкреслив Клімкін.
 
Голова МЗС зазначив, що російський лідер використовує українських моряків "як розмінну монету".
 
"Його кінцева мета - санкції і визнання Росії як країни, яка потрапляє в "нормальність". А друге - це свобода дій і можливість діяти в Україні на розкол і федералізацію", - додав Клімкін.
 
Раніше повідомлялося, що слідство в РФ пред'явило остаточні звинувачення 24 українським морякам, заарештованим у районі Керченської протоки восени 2018 року.
 
Нагадаємо, 25 травня Міжнародний трибунал з морського права зобов'язав Росію негайно звільнити українських моряків і кораблі, які були захоплені біля Керченської протоки в листопаді минулого року.
 
У Кремлі заявили, що Москва не змінить позицію з питання звільнення українських моряків. У РФ вважають, що передбачені Конвенцією ООН з морського права процедури вирішення спорів не застосовуються до інциденту в Керченській протоці.
 
Наприкінці червня стався скандал через ноту протесту РФ за моряків, яку МЗС України відправило без узгодження з президентом Володимиром Зеленським.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
Конфлікт України та РФ на Азові
Меркель і Путін обговорили Керченську кризу і Сирію
Меркель та Макрон закликають РФ видати українських моряків
СюжетВоєнний стан в Україні: імітація чи справжній "стрес-тест"? - DW
ОБСЄ очікує загострення конфлікту України і Росії
Волкер: Можливі нові санкції проти РФ через Азов
СПЕЦТЕМА: Конфлікт України та РФ на Азові
ТЕГИ: РоссияПутинморяки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі