RU
 

Розведення сил на Донбасі треба продовжити – ОБСЄ

Корреспондент.net,  5 липня 2019, 00:30
0
186
Розведення сил на Донбасі треба продовжити – ОБСЄ
Фото: Facebook/oscesmm
В ОБСЄ закликали розвивати прогрес з розведення сил на Донбасі

Глава СММ ОБСЄ Яшар Халіт Чевік закликав розвивати прогрес щодо розведення сил у Станиці Луганській.

Розведення сил і озброєння у Станиці Луганській - це похвальний крок на шляху до розведення сил і озброєння уздовж всієї лінії зіткнення. Про це заявив голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ) посол Яшар Халіт Чевік, передає прес-служба організації.

Характеризуючи недавні події на ділянці розведення як "дуже важливі", глава місії відзначив, що "зараз важливо закріпити і розвивати досягнутий успіх". 

"Обстановка уздовж лінії зіткнення залишається напруженою і мінливою. Для стабілізації ситуації з безпекою і забезпечення захисту цивільного населення вкрай важливо повністю відвести важке озброєння і провести розмінування. У відсутності цих кроків мирні жителі і далі будуть гинути й отримувати поранення", - заявив Халіт Чевік. 

Нагадаємо, розведення сил і озброєння в Станиці Луганській почалося 26 червня. Тоді українські підрозділи під наглядом спостерігачів ОБСЄ відійшли з однією з позицій поблизу контрольно-пропускного пункту Станиця Луганська. 27 червня українські військові підтвердили відведення сил з боку сепаратистів.

Моніторингова місія ОБСЄ підтвердила, що в районі Станиці Луганської більше немає озброєння по обидва боки.

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі