RU
 

На Харківщині поліцейські потрапили під підозру через смерть дитини

Корреспондент.net,  3 липня 2019, 12:26
0
424
На Харківщині поліцейські потрапили під підозру через смерть дитини
Фото: АР (архивное фото)
Поліцейських підозрюють у недбалості, яка призвела до смерті дитини

Бабуся неодноразово заявляла в поліцію, що її внучка в небезпеці. Поліцейські поставилися до заяв халатно, а дитина в результаті загинула.

Двоє інспекторів ювенальної превенції поліції підозрюються в службовій недбалості, яка призвела до смерті 3-річної дівчинки. Про це повідомила прес-служба прокуратури Харківської області в середу, 3 липня.

Трагедія трапилася в місті Куп'янську Харківської області у вересні 2018 року. Бабуся дівчинки неодноразово зверталася в поліцію із заявами про можливу загрозу життю і здоров'ю її внучки, тому що з дитиною жорстоко поводилася його мати і вітчим.

"Разом з тим, жодної із заяв бабусі не було розглянуто належним чином", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 25-річна інспектор поліції припинила розгляд одного з таких звернень після формальних пояснень матері дитини. А 21-річний ювенальний інспектор обмежився телефонною розмовою з вітчимом і провів кілька рейдів з соціальними службами, під час яких двері будинку їм не відчиняли.

Незважаючи на це, правоохоронці не повідомили у відповідні органи і служби у справах дітей про можливий факт загрози здоров'ю малолітньої дитини.

Після звернення бабусі в лікарню, медики зафіксували численні забої та синці на тілі дитини. За даним фактом поліція почала кримінальне провадження за статтею про нанесення легких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 125 КК). Однак навіть після доручень слідчого ювенальні інспектори не перевіряли умови проживання дитини і не допитували батьків.

"Недбале ставлення правоохоронців до службових обов'язків призвело до того, що у вересні 2018 року дівчинка, яка вкотре постраждала від побоїв, загинула", - сказано в повідомленні прокуратури.

Підозрювані співробітники поліції усунені посади і перебувають під домашнім арештом.

Провадження щодо матері та вітчима загиблої дитини слухається в Куп'янському районному суді. 30-річну жінку та її 40-річного співмешканця звинувачують в тортурах, нанесенні тяжких тілесних ушкоджень і умисному заподіянні смерті малолітній дитині з метою приховати інший злочин за попередньою змовою групою осіб. Їм загрожує довічне позбавлення волі за ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 121, п. 2, 9, 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

Нагадаємо, раніше поліція заявила про більш як 50 вбивств дітей з початку року і звернулася до Верховної Ради з проханням посилити покарання за злочини проти дітей.

На Луганщині батьки тримали на ланцюзі маленьку дитину


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: детисмертьребенокполицияубийстворасследование
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі