RU
 

Аласанія покинув посаду голови правління Громадського

Корреспондент.net,  24 червня 2019, 22:19
0
199
Аласанія покинув посаду голови правління Громадського
Фото: podrobnosti.ua
Зураб Аласанія

При цьому Зураб Аласанія продовжуватиме працювати в телерадіокомпанії на позиції експерта правління.

 
Зураб Аласанія звільнився з посади голови правління ВАТ Національна громадська телерадіокомпанія України. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.
 
"Рішення наглядової ради з дострокового припинення контракту суд визнав незаконним і скасував. Але сьогодні я звільнився", - написав Аласанія.
 
Утім, за його словами, "це не означає, що ми здаємо позиції".
 
"Це означає, що ми дотримуємося закону. Тобто рішення суду вступить в законну силу через 30 днів [з дня отримання всіма відповідачами цього рішення, або якщо буде подана апеляція - з дня рішення суду другої інстанції]. До того часу скасоване судом рішення наглядової ради є формально чинним. А це означає, що сьогодні мій контракт вважається розірваним", - написав Аласанія.
 
Він заявляє, що в такій ситуації варіантів було два.
 
"Наглядова рада могла б зробити крок назустріч і визнати свою помилку, скасувавши своє рішення до офіційного вступу в силу рішення суду, я міг би припасувати до себе стьобану ковдрину. Перший варіант - це не про наглядову раду. Другий - це не про мене", - зазначив Аласанія.
 
"Тому з позиції голови правління - йду. Із сьогоднішнього дня головою правління Громадського мовника є член нашої команди - Микола Чорнотицький, який до цих пір відповідав за філії Суспільного. Я продовжую працювати в компанії [на позиції експерта правління], поки рішення суду не вступить в законну силу", - додав він.
 
Нагадаємо, звільнений президентом Володимиром Зеленським з посади члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Горковенко позивається у Верховному Cуді проти глави держави з вимогою визнати протиправним рішення про звільнення.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: общественное телевидениеувольнение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі