RU
 

Бекірова тримають у СІЗО, де розгорілася епідемія кору - Денісова

Корреспондент.net,  23 червня 2019, 14:37
0
82
Бекірова тримають у СІЗО, де розгорілася епідемія кору - Денісова
Фото: facebook.com/gylnar
Едем Бекіров

Подальше перебування там Едема Бекірова є вкрай небезпечним - він не хворів на кір і страждає від декількох важких хвороб.

 
У СІЗО, де тримають Едема Бекірова, епідемія кору. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила уповноважена із прав людини Людмила Денісова в неділю, 23 червня.
 
Омбудсмен заявила, що подальше перебування Едема Бекірова в СІЗО Сімферополя вкрай небезпечне, оскільки його стан здоров'я важкий.
 
Денісова повідомила, що всіх хворих на кір із СІЗО переводять у медсанчастину, де перебуває Едем. Про це омбудсмену розповів адвокат Бекірова.
 
"Він не хворів на кір. Через відсутність імунітету ймовірність його інфікування дуже висока. З огляду на критичний стан здоров'я Едема Бекірова, його подальше перебування в СІЗО вкрай небезпечне", - підкреслила Денісова.
 
Адвокат заявив також, що Бекірова вивозили на короткострокове обстеження, щоб не виконувати рішення Європейського суду із прав людини - 12 червня ЄСПЛ зобов'язав РФ негайно госпіталізувати Бекірова в лікарню нетюремного типу для надання йому кваліфікованої медичної допомоги.
 
"Я звернулася до Уповноваженого із прав людини в РФ Тетяни Москалькової щодо виконання рішення ЄСПЛ невідкладно госпіталізувати Едема Бекірова в лікарню нетюремного типу і поінформувала її про епідемію кору в Сімферопольському СІЗО, яка є загрозливою для життя кримського татарина", - зазначила Денісова.
 
Нагадаємо, в анексованому Криму Бекірова звинувачують у незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки. Його затримали у грудні 2018 року за в'їзді з Херсонської області на територію півострова.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Крымские татарыКрымзаключенные
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі