RU
 

Богдан захищав Луценка і був партнером соратника Ющенка - ЗМІ

Корреспондент.net,  18 червня 2019, 15:44
0
201
Богдан захищав Луценка і був партнером соратника Ющенка - ЗМІ
Фото: Пресс-служба Администрации президента Украины
Андрій Богдан раніше був адвокатом Юрія Луценка

До призначення главою Адміністрації президента Андрій Богдан працював не тільки з Ігорем Коломойським, а й захищав Юрія Луценка, працював в компанії нардепа Сергія Власенка і соратника Віктора Ющенка Ігоря Пукшина.

Глава Адміністрації президента Володимира Зеленського Андрій Богдан раніше захищав Юрія Луценка і був бізнес-партнером Ігоря Пукшина. Про це повідомляється в розслідуванні програми Наші гроші з Денисом Бігус у вівторок, 18 червня.

Богдан почав юридичну кар'єру в компанії Правіс, коли вона належала нинішньому депутату Сергію Власенку, юристу Олексію Рєзникову і колишньому заступнику Секртаріата президента Віктора Ющенка Ігорю Пукшину.

Надалі Богдан став бізнес-партнером Пукшина в його компанії Пукшин і партнери.

У 2008 році Андрій Богдан був адвокатом тодішнього міністра внутрішніх справ, а нині генпрокурора Юрія Луценка. Цю інформацію підтвердив сам Луценко.

Пізніше Богдан працював радником Коломойського, який тоді очолював Дніпропетровську область, і намагався пройти до Верховної Ради за списками Блоку Петра Порошенка. Перед цим Богдан працював в уряді Миколи Азарова.

Колишній бізнес-партнер Богдана Руслан Кирилюк проживає з суддею Господарського суду Києва Мальвіною Даниловою - саме цей суд розглядає відразу кілька епізодів у справі денаціоналізації ПриватБанку на користь Ігоря Коломойського.

"Тут же працює сестра Пукшина - Людмила Пукшин і Роман Бойко - колишній керівник юридичної фірми Статус, співвласником якої є рідний брат Андрія Богдана Ігор. Останній також працює судовим розпорядником у Верховному суді, куди справа Привату має шанси потрапити після проходження нижчих інстанцій", - зазначають журналісти.

За рік до того, як потрапити в команду Володимира Зеленського, Богдан працював з Богданом Якимцем, якого називають неформальним помічником і другом керівника САП Назара Холодницького.

Нагадаємо, що раніше Мін'юст заявив, що Зеленський призначив Богдана главою АП незаконно. Тоді у Зеленського сказали, що Богдана звільнять, тільки якщо Конституційний суд прийме рішення по закону про очищення влади. Сам Зеленський заявив, що розглянув петицію про відставку Богдана, але не повідомив, до якого результату дійшов.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

ТЕГИ: расследованиеАдминистрация ПрезидентаИгорь Коломойский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі