RU
 

Під Сімферополем затримали кримського татарина

Корреспондент.net,  14 червня 2019, 14:06
0
36
Під Сімферополем затримали кримського татарина
Фото: Крымская солидарность / Facebook
У Криму майже щотижня проходять обшуки

Родичі Емірхана Муртазаєва відмовилися підписувати постанову про проведення обшуку та інші процесуальні документи.

 
В анексованому Криму російські силовики провели обшук у будинку кримських татар в селі Красноармійське Сімферопольського району. Про це повідомляє Крим.Реалії в п'ятницю, 14 червня.
 
Зазначається, що за підсумками обшуку був затриманий і доставлений до Сімферополя Емірхан Муртазаєв.
 
"Емірхана відвезли до Сімферополя, назвали адресу, куди можна під'їхати: Богдана Хмельницького, 4 (Центр з протидії екстремізму управління МВС Росії по Криму. - ред.). Під час обшуку вилучили комп'ютер. Вели себе чемно. Ми запитали: на довго ви його забираєте ? Відповіли, що на півтори години", - розповіла родичка затриманого - Земіне.
 
Родичі відмовилися підписувати постанову про проведення обшуку та інші процесуальні документи. На їхнє прохання, один із силовиків залишив контактні дані, які при перевірці виявилися номером сторонньої людини - пенсіонерки.
 
Як зазначає громадська ініціатива Кримська солідарність на своїй сторінці у Facebook, у Емірхана Муртазаєва є психіатричний розлад - шизофренія. Він перебував на психіатричному обліку. Рідні стурбовані його станом.
 
Раніше на цьому тижні в Криму пройшла серія обшуків в будинках кримських татар в Алуштинському, Білогірському та Сімферопольському районах. Тоді були затримані вісім чоловіків. У ФСБ РФ заявили, що обшуки проходили в рамках кримінальної справи за статтею про організацію або участь в діяльності терористичної організації.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: Крымские татарыКрымСимферопольобыск
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі