RU
 

Наказу "не стріляти у відповідь" не було - Хомчак

Корреспондент.net,  13 червня 2019, 10:56
0
448
Наказу  не стріляти у відповідь  не було - Хомчак
Фото: Деловая столица
Глава Генштабу Руслан Хомчак

У Генштабі заявили, що ніхто не давав наказів не стріляти у відповідь на провокації супротивника, і такий наказ в принципі неможливий.

 

Ніхто не давав команди військовослужбовцям не відповідати на провокації сепаратистів на Донбасі. Про це заявив начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак в інтерв'ю BBC News Україна, опублікованому в четвер, 13 червня.

Про це Хомчак сказав, відповідаючи на питання, чи давав відповідний наказ після переговорів в Мінську.

"Жодної команди не дано. Там йде війна, і всі командири там перебувають на своїх місцях. Командир відділення командує відділенням, командир взводу - взводом, командир роти - ротою. У них жодних команд не відповідати немає", - сказав Хомчак.

Він також зазначив, що чутки про такий наказ - частина інформаційно-психологічної війни.

"Ну як можна на війні сказати: тебе б'ють, а ти не відповідай. Це один з елементів інформаційно-психологічної війни, який запускають у ефір, нібито хтось прийшов і дав команду не відповідати на обстріл", - додав він.

За його словами, на війні такого не буває, і жодна людина, яка хоч щось розуміє в війні, такої команди не дасть.

"І таких команд не було, таких команд я не отримував від нашого військово-політичного керівництва, і я таких команд не давав. І знаю точно, що командири там в ООС таких команд не давали і не дадуть", - наголосив керівник Генштабу.

Він зазначив, що всі розуміють, що не треба провокувати, але військовий, по якому стріляють і який п'ять років воює, не може не відповідати.

На питання про ситуацію на Донбасі, він розповів, що там постійно відбуваються вогневі сутички, але загострення, яке може ввести в паніку українців, немає.

"Йдуть бойові будні на території, де є сутички двох воюючих сторін", - сказав Хомчак, додавши, що там постійно провокації і спроби дискредитувати українську армію, щоб показати, що влада в Україні не може керувати ситуацією.

При цьому він наголосив, що попри домовленості розведення сил у Станиці-Луганській так і не відбулося, хоча президент дав таку команду і військові до цього готові, але для цього має бути п'ять діб тиші.

Нагадаємо, після переговорів в Мінську Кучма запропонував новий режим: не стріляти у відповідь. Це викликало хвилю критики.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Операція об'єднаних сил на Донбасі
СюжетКадрова політика Зеленського: кому президент доручає "нести мир на Донбас"?
Військовий прокурор застеріг від порушень закону в Золотому
СПЕЦТЕМА: Операція об'єднаних сил на Донбасі
ТЕГИ: донбасс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі