RU
 

На Донбасі за день 12 обстрілів, є загиблі

Корреспондент.net,  7 червня 2019, 19:48
0
465
На Донбасі за день 12 обстрілів, є загиблі
Фото: Прес-центр штаба ООС / Facebook
Загострення на Донбасі триває

Крім семи нічних обстрілів, сепаратисти п'ять разів відкривали вогонь вдень. У штабі заявили про адекватну відповідь на обстріли.

 
З початку доби незаконні збройні формування 12 разів порушували режим припинення вогню на Донбасі. Про це йдеться у зведенні, опублікованому ввечері в п'ятницю, 7 червня, прес-центром штабу ООС.
 
Унаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців ОС загинули, ще четверо отримали поранення, семеро військовослужбовців отримали бойові травми.
 
Відзначається, що сепаратисти застосовували заборонені Мінськими угодами артилерійські системи калібру 122 мм і міномети калібру 120 мм, а також озброєння бойових машин піхоти, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.
 
Зокрема, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід противник зробив вісім обстрілів позицій Об'єднаних сил, з них тричі в районі села Павлопіль, у напрямку населеного пункту Українське - з великокаліберних кулеметів і станкових протитанкових гранатометів, двічі в районі населеного пункту Новогригорівка, у напрямку населеного пункту Майорове - з великокаліберних кулеметів і станкових протитанкових гранатометів, біля Мар'їнки, з боку напрямку населеного пункту Трудове - зі стрілецької зброї, у районі населеного пункту Гнутове, у напрямку населеного пункту Верхньошироківське - зі стрілецької зброї, у районі населеного пункту Водяне, у напрямку Азова - зі стрілецької зброї.
 
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ противник зробив чотири обстріли позицій Об'єднаних сил в районі населеного пункту Новолуганське, у напрямку населеного пункту Калінінське - з артилерійських систем калібру 122 мм і мінометів калібру 120 мм. Поблизу села Зайцеве, у напрямку населеного пункту Гольмівський - зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Двічі поблизу населеного пункту Майське, - з озброєння БМП, АГС, СПГ, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї у напрямку населеного пункту Гольмівський.
 
У штабі зазначили, що підрозділи ООС дали адекватну відповідь на обстріли. Втрати противника уточнюються.
 
Нагадаємо, вранці повідомлялося, що з початку поточної доби противник обстріляв позиції Об'єднаних сил сім разів. Обстріли велися в районі Павлополя, Гнутового, Новолуганського, Майського і Зайцевого. У МВС повідомили, що на околиці селища Новолуганське вночі 7 червня міна калібру 120 мм потрапила в бліндаж батальйону Азов.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ПРОТЕСТИ І ВІЙНА НА ПІВДЕННОМУ СХОДІ
Шольц: Жахливий день для України і чорний день для Європи
Столтенберг про атаку Росії: Це безрозсудний напад
Джонсон пообіцяв рішучу відповідь РФ за напад на Україну
Генсек ООН закликав Путіна зупинити напад військ на Україну
Сюжет"Ви будете прокляті". Російські діячі культури - про війну з Україною
СПЕЦТЕМА: ПРОТЕСТИ І ВІЙНА НА ПІВДЕННОМУ СХОДІ
ТЕГИ: донбассобстрелсепаратистыпогибшие
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі