RU
 

В Україні затримали екс-співробітника МВС Грузії - ЗМІ

Корреспондент.net,  31 травня 2019, 13:38
0
244
В Україні затримали екс-співробітника МВС Грузії - ЗМІ
Фото: Скриншот
Георгій Самушия був оголошений в розшук за "червоним циркуляром" Інтерполу

Георгій Самушія проходить у справі про незаконне позбавлення волі громадянина разом ще з трьома особами.

Колишній співробітник МВС Грузії Георгій Самушія затриманий в Україні за незаконний перетин кордону. Про це повідомляє Грузия Online з посиланням на членів його сім'ї в п'ятницю, 31 травня.

Стверджується, що Самушія перебував у Франції, де йому було відмовлено в отриманні політичного притулку, тому він відправився в Україну, де був затриманий.

"Звинувачення, які йому висуває грузинська сторона, абсурдні. Востаннє він був у Франції, і його турбувало здоров'я. Оскільки йому було відмовлено в заявці на отримання політичного притулку, він полетів в Україну, де його зустріли племінники, і потім він збирався повернутися в Грузію", - заявляють родичі.

Георгій Самушія був затриманий в Грузії за звинуваченням у незаконному позбавленні волі в 2015 році. Згідно зі слідством, за дорученням Мегіса Кардава - тодішнього начальника департаменту Військової поліції Міноборони Грузії при уряді Михайла Саакашвілі - Самушія разом з іншими особами змусив громадянина визнати вчинення терористичного акту в Зугдіді.

Після відмови визнати злочин, якого він не скоював, затриманий на автомобілі був доставлений з Зугдіді в Тбілісі і зазнав тортур в департаменті військової поліції. У тій же справі разом з Георгієм Самушія звинувачуються Дата Ахалая, Гігі Каландадзе і Роман Шаматава.

Пізніше Самушія змінили запобіжний захід - з тюремного ув'язнення на заставу. Незважаючи на позбавлення судом посвідчення особи і паспорта, йому вдалося виїхати з Грузії, через що він був оголошений в розшук за "червоним циркуляром" Інтерполу.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року в Івано-Франківській області затримали колишнього начальника військової поліції Міноборони Грузії Мегіса Кардаву. Він перебував в розшуку Інтерполу на підставі матеріалів грузинської прокуратури.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: УкраинаГрузияФранциязадержаниегрузин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі