RU
 

Повінь на Закарпатті: Зеленський підписав указ

Корреспондент.net,  24 травня 2019, 22:57
0
1993
Повінь на Закарпатті: Зеленський підписав указ
Фото: Прес-служба президента України

Уряду доручено вирішити питання фінансування і забезпечення необхідними ресурсами для здійснення заходів із ліквідації наслідків паводків.

 
Президент України Володимир Зеленський підписав указ про невідкладні заходи з подолання наслідків надзвичайної ситуації природного характеру на окремих територіях Закарпатської та Івано-Франківської областей. Про це повідомляє прес-служба глави держави у п'ятницю, 24 травня.
 
Згідно з указом, Кабмін повинен невідкладно забезпечити належну координацію і взаємодію центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з питань подолання наслідків надзвичайної ситуації, посилення контролю над реалізацією заходів з їх подолання.
 
Уряду доручено вирішити питання фінансування і забезпечення необхідними ресурсами для здійснення заходів із ліквідації наслідків паводків та нормалізації обстановки на постраждалих територіях.
 
Кабмін разом із Закарпатською та Івано-Франківською ОДА має забезпечити ліквідацію наслідків НС, зокрема проведення аварійно-рятувальних, ремонтних, будівельних робіт для відновлення житлових будинків, транспортної інфраструктури, житлово-комунального господарства, інженерних споруд і комунікацій, організувати проведення протипаводкових робіт.
 
"Забезпечити населення питною водою, необхідною медичною допомогою та медикаментами, предметами першої необхідності. Здійснювати оперативне, повне інформування населення про обстановку на постраждалих територіях і заходи, що вживаються для подолання наслідків надзвичайної ситуації та нормалізації життєдіяльності", - йдеться в указі.
 
Нагадаємо, через сильні дощі на Закарпатті підтоплені десятки житлових будинків, 241 домогосподарство і майже 2 тис. га сільгоспугідь. Загинули двоє людей.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: ЗакарпатьенаводнениеуказнаводненияпаводокпаводкиВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі