RU
 

СБУ спіймала шантажистів, які вимагали у нардепа півмільйона доларів

Корреспондент.net,  24 травня 2019, 11:14
0
739
СБУ спіймала шантажистів, які вимагали у нардепа півмільйона доларів
Фото: bbc.com
СБУ затримала здирника в готелі Русь

Шантажисти зламали електронну пошту депутата, спотворили листування і вимагали 500 тис. доларів за нерозповсюдження інформації.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом вимагання і незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації. Про це йдеться в постанові суду, передає Судовий репортер.

За даними слідства, підозрюваний вступив в злочинну змову з групою невстановлених осіб в кінці 2018 - початку 2019. Був розроблений злочинний план вимагання 500 тис. доларів у народного депутата, погрожуючи поширенням інформації, отриманої в результаті злому електронних поштових скриньок і подальшого спотворення листування. Йшлося про листування оточення нардепа в кількості щонайменше 10 людей.

Підозрюваний написав нардепу на Whatsapp і повідомив, що знає про зміст листування. 14 травня підозрюваний зустрівся з народним депутатом в готелі Русь і почав вимагати гроші в сумі 500 тис. доларів за нерозповсюдження змісту електронного листування. Потім підозрюваний отримав від нардепа 500 тис. доларів і був затриманий.

У судовому засіданні підозрюваний провину визнав і просив застосувати стосовно нього запобіжний захід, не пов'язаний з триманням під вартою. Але суд взяв його під варту, призначивши альтернативу у вигляді застави в сумі 154 тис. грн. Про підозрюваного в постанові сказано, що він уродженець Харкова і раніше не судимий. Ім'я народного депутата в опублікованій постанові суду приховано.

Раніше повідомлялося, що під Києвом зв'язали і пограбували народного депутата. У Глевасі озброєні люди напали на будинок депутата Павла Пинзеника. Господаря особняка і його дружину зв'язали і пограбували.

Нагадаємо, під Києвом пограбували народного депутата. Зловмисник нібито на очах у парламентарія забрав шкіряну сумку, в якій були документи, банківські картки, пістолет Форт і телефон Nokia 3310.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: СБУшантажвымогательвымогательствопереписка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі