RU
 

Адвокат побоюється за здоров'я українських моряків

Корреспондент.net,  11 травня 2019, 09:41
0
88
Адвокат побоюється за здоров я українських моряків
Українські моряки вже майже півроку під арештом в Росії

Стан здоров'я трьох з 24 затриманих Росією українських моряків викликає побоювання, заявив Микола Полозов.

Російський адвокат Микола Полозов розповів про стан здоров'я трьох поранених українських моряків, яких утримують в Росії після затримання в Чорному морі, повідомляє УНІАН.

Ідеться про Андрія Ейдера, Андрія Артеменка і Василя Сороку.

"У більшості з військовополонених моряків стан задовільний. Між святами в Росії їх провідали консули і наші адвокати. Звичайно, у нас досі викликають побоювання стан здоров'я поранених військовополонених Андрія Ейдера, Андрія Артеменка і Василя Сороки. У Василя Сороки зняли гіпс з руки, але функція руки так і не відновилася. В умовах слідчого ізолятора йому не дають в належному ступені і міру реабілітацію, відновлення функції руки", - зазначив Полозов.

За його словами, Україна наполягає на тому, щоб стосовно двох інших поранених - Андрія Артеменка і Андрія Ейдера було проведено додаткове незалежне обстеження, оскільки у них залишаються невилучені осколки в тілах.

"Поки ці дії російська влада не виконує", - зазначив адвокат. Українських медиків до військовополонених не допускають. Водночас проводяться активні слідчі дії стосовно українських моряків.

Він додав, що в другій половині травня планується проведення слухань в апеляційній інстанції на продовження запобіжного заходу щодо заяв, поданих в квітні.

Нагадаємо, 17 квітня суд РФ продовжив арешт моряків до липня, незважаючи на те, що до цього низка країн зажадали від Росії звільнення українських моряків.

Як повідомлялося, 10 травня в Міжнародному морському трибуналі з морського права відбулися слухання за позовом України про тимчасові заходи щодо РФ для звільнення захоплених українських моряків і кораблів. Рішення очікується орієнтовно 25 травня.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссияУкраина-Россияморякиадвокатзадержание
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі