RU
 

Порошенко: Україна зробила висновки з уроків війни

Корреспондент.net,  9 травня 2019, 02:29
0
435
Порошенко: Україна зробила висновки з уроків війни
Фото: president.gov.ua
Президент України Петро Порошенко

Глава держави виступив на пам'ятній акції Перша хвилина миру, яка проходила у Києві.

 
Президент України Петро Порошенко взяв участь у пам'ятній акції Перша хвилина миру, присвяченій річниці закінчення Другої світової війни. Про це в середу, 8 травня, повідомила прес-служба глави держави.
 
За словами Порошенка, за п'ять останніх років Україна виробила власний сценарій і ритуал святкування Дня перемоги у Другій світовій війні, наближений до загальноєвропейської традиції. Він указав, що День пам'яті важливий, тому що спонукає ще раз задуматися над причинами воєн і зробити належні висновки.
 
"Для України, яка протистоїть російській агресії, висновки, зроблені з уроків Другої світової війни, є особливо важливими. Вони дають нам моральну і правову основу для справедливої ​​боротьби проти анексії Криму та окупації частини українського Донбасу", - підкреслив президент.
 
Порошенко подякував українським військовослужбовцям за мужність щодо захисту України від російської агресії і назвав цинічними твердження про те, що в країні триває "громадянська війна".
 
Він також зазначив, що "новий глава держави буде мати у своєму розпорядженні достатній військовий потенціал для впевненого захисту країни від зазіхань агресивної сусідки".
 
 
Нагадаємо, 8 травня в Україні відзначали День пам'яті і примирення. Щорічне свято на честь жертв Другої світової війни було встановлено 2015 року.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
СПЕЦТЕМА: День Перемоги
ТЕГИ: войнаПорошенкоВторая мировая войнаДень Памяти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі