RU
 

В Україну прибув американський десант

Корреспондент.net,  2 травня 2019, 16:18
0
939
В Україну прибув американський десант
Фото: mil.gov.ua
В Україні відбулася ротація американських військових інструкторів

Понад 130 військових армії США замінять своїх співвітчизників у рамках ротації в місії з підготовки українських бійців.

 
В рамках ротації в Україну прибуло понад 130 військовослужбовців десантно-штурмової дивізії армії США. Про це повідомляє прес-служба Міноборони у четвер, 2 травня.
 
 
Американські військові замінять своїх співвітчизників у місії з підготовки українських військових Об'єднаної багатонаціональної групи з підготовки - Україна.
 
Церемонія передачі повноважень відбулася в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.
 
Зокрема, на заміну військовослужбовцям 278-го бронекавалерійського полку Національної гвардії США зі штату Теннессі, які перебували на Львівщині з літа 2018 року, в Україну прибули понад 130 військових 2-ї бригадної тактичної групи Страйк 101-ї повітряно-десантної (десантно-штурмової) дивізії армії США. Термін ротації на території України для американських військових становитиме 9 місяців.
 
У Міноборони зазначили, що американські гвардійці зі штату Теннессі добре впоралися із завданнями з підготовки українських підрозділів і отримали нагороди Міноборони України.
 
Представники армії США продовжуватимуть допомагати в тренуванні підрозділів Збройних сил України за стандартами підготовки армій держав НАТО.
 
 
У Міноборони нагадали, що діяльність місії розпочата в 2015 році. Метою є сприяння внутрішньому оборонному потенціалу України і тренуванні ротаційних підрозділів в Україні. Крім того, американські військовослужбовці продовжуватимуть навчання українських військових інструкторів, які в найближчому майбутньому повинні повністю оволодіти функціями навчання особового складу на рівні батальйону.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: УкраинаСШАМиноборонывоенныедесантники
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі