RU
 

У МЗС РФ відреагували на мовний закон України

Корреспондент.net,  25 квітня 2019, 17:17
0
993
У МЗС РФ відреагували на мовний закон України
Фото: Левый Берег
МЗС РФ прокоментувало мовний закон

Представник МЗС Росії заявила, що закон про мову суперечить конституції України і є примусовою українізацією.

 
Прийнятий Верховною Радою закон про мову передбачає тотальну українізацію країни і суперечить її конституції. Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова в четвер, 25 квітня, повідомляє ТАСС.
 
"За своєю суттю він є законом про примусову українізацію, фактично, тотальною. Його положеннями передбачаються значні обмеження, а в багатьох випадках - і пряму заборону на використання російської мови, мов національних меншин в різних сферах суспільного життя", - сказала вона.
 
За словами Захарової, багато положень закону суперечать низці міжнародно-правових норм, а також конституції України. "Уже зараз зрозуміло, що ми маємо справу з рішенням, яке лише посилює розкол українського суспільства, ще більше віддалить перспективи регулювання пережитої Україною кризи", - додала вона.
 
Як повідомлялося, нардепи прийняли закон про мову в другому читанні 278 голосами. Чинний президент України Петро Порошенко порівняв закон про мову з автокефалією ПЦУ.
 
Своєю чергою, новообраний глава держави Володимир Зеленський заявив, що підпише мовний закон після аналізу документа на дотримання прав українців.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Языковой вопросМИД РФРадаязыковая политикаЯзыковой закон
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі