RU
 

Порошенко звернувся до російськомовних громадян

Корреспондент.net,  25 квітня 2019, 14:12
1
3148
Порошенко звернувся до російськомовних громадян
Фото: president.gov.ua
Порошенко звернувся до українців щодо мовного закону

Президент України обіцяє підписати Закон про мову, як тільки він до нього надійде на підпис.

 
Президент Петро Порошенко дякує російськомовним громадянам за те, що з розумінням сприймають необхідність підтримати українську мову, і пообіцяв поважати права людей, які розмовляють російською чи іншими мовами. Про це йдеться в його зверненні у Facebook.
 
За його словами, за п'ять років Україні вдалося вийти з передінфарктного стану і зробити дуже багато.
 
Він зазначив, що зараз українською мовою провіщає якісний інформаційний продукт: кіно, книга, радіо і телебачення, і наслідки тотальної русифікації треба завершити розквітом української мови.
 
"Повага до прав людей, які говорять російською та іншими мовами - це теж важливо. Це - європейська практика, яку ми неухильно дотримуємося і будемо дотримуватися. І люди досить швидко переконаються, що новий закон на це право жодним чином не зазіхає", - сказав Порошенко.
 
"Хотів би подякувати більшості російськомовних громадян за те, що з розумінням ставляться до необхідності підтримки української мови. Я теж, до речі, вивчив її вже в зрілому віці", - додав він.
 
За словами президента, робота над законом тривала декілька років і з нього прибрали і каральні інспекції, і структури, які б могли тиснути на бізнес, і тепер текст став "гармонійним і збалансованим".
 
Порошенко зазначив, що прийняття закону свідомо винесли за рамки виборчої кампанії, і пообіцяв підписати його, як тільки він до нього надійде.
 
 
Раніше Порошенко прокоментував прийняття мовного закону Верховною Радою, поставивши його в один ряд з отриманням автокефалії ПЦУ.
 
Як повідомлялося, нардепи прийняли закон про мову в другому читанні 278 голосами.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: Русский языквидеозакон о языках
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі