RU
 

Прокуратура розслідує махінації на закупівлю харчування для нацгвардійців - ЗМІ

Корреспондент.net,  24 квітня 2019, 12:17
0
133
Прокуратура розслідує махінації на закупівлю харчування для нацгвардійців - ЗМІ
Фото: Цензор.нет
Прокуратура розслідує махінації на закупівлю харчування для військових

У військовій частині Національної гвардії в Києві виявлено махінації на закупівлю харчування для бійців.

Військовослужбовців однієї з військових частин Національної гвардії в Києві підозрюють в закупівлі продуктів харчування за завищеними цінами. Про це повідомляє УНН з посиланням на джерела.

Ідеться про угоду на суму понад 500 тис. гривень, здійснену на початку 2019 року.

Так, військовою прокуратурою в ЄРДР внесено відомості за статтею "викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем військового майна або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем" щодо військовослужбовців військової частини 3078 Національної гвардії України. Розслідує кримінальне провадження Територіальне управління ДБР в Києві.

ЗМІ додає, що на початку квітня слідчий суддя Печерського рай суду задовольнив клопотання військової прокуратури на арешт вилученої під час обшуків в цій же військовій частині документації, яка стосувалася закупівлі харчування для військових в кінці 2018 року. У постанові суду згадується ТОВ Військсервіс-Волонтер, яке раніше неодноразово фігурувало в журналістських розслідуваннях щодо махінацій на постачання продуктів в армію.

Журналісти-розслідувачі згадували про фінансово-господарські зв'язки цього підприємства з ТОВ Воєнторг, яке було найбільшим постачальником харчування для Міноборони в 2017 році з підрядами на суму 2,48 млрд грн. У 2018 році її місце зайняв Військсервіс-волонтер з підрядами на 2,48 млрд грн гривень, тоді як вартість підписаних контрактів Воєнторгу впала до 132 млн грн.

Порошенко показав новий раціон харчування ЗСУ

Раніше повідомлялося, що постачальників харчування для ЗСУ оштрафували на 870 млн. Антимонопольний комітет оштрафував 22 компанії за змову на тендерах Міноборони із закупівлі харчування.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: коррупцияпитаниепрокуратуравоенныемахинацииКоррупция в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі