RU
 

Українська поліція повернула Франції викрадену картину вартістю $1,5 млн

Корреспондент.net,  23 квітня 2019, 18:20
0
283
Українська поліція повернула Франції викрадену картину вартістю $1,5 млн
Фото: ukranews.com
Картина Порт Ла-Рошель

Світовий шедевр - картина Порт Ла-Рошель - була викрадена 24 травня 2018 року з музею міста Нансі. Як виявилося, викрали картину українці.

 
Міністерство внутрішніх справ передало представникам Посольства Франції викрадену з участю громадян України картину французького художника-неоімпресіоніста Поля Сіньяка Порт Ла-Рошель, написану в 1915 році. Про це повідомив начальник Національної поліції Сергій Князєв у вівторок, 23 квітня, повідомляє УНІАН.
 
Він повідомив, що 24 травня 2018 року з музею міста Нансі (Франція) був викрадений світовий шедевр - картина Порт Ла-Рошель.
 
"Вся поліція Франції взагалі, можна сказати, поліція Євросоюзу, займалися розслідуванням цього правопорушення. До цього розслідування підключилися поліцейські і з України", - сказав Князєв.
 
За його словами, зловмисники, які, на думку слідства Нацполіції, скоїли цей злочин, постали перед судом і заарештовані. "На щастя, нам вдалося вилучити саму картину", - додав Князєв.
 
 
Варто зазначити, що цей твір мистецтва оцінюється в 1,5 мільйона доларів.
 
"У ході розслідування нами встановлено, що злочинна група складається, в основному, з громадян України", - зазначив він.
 
Також Князєв повідомив, що 26 листопада 2018 року в Відні (Австрія) була викрадена картина Ренуара.
 
"І ми зараз активно працюємо з нашими австрійськими колегами, бо в нас є великі підстави вважати, що саме ця злочинна група вчинила і цей злочин", - підкреслив він.
 
За словами глави Національної поліції, в ході розшукових заходів у цих правопорушників було вилучено ще шість картин.
 
Своєю чергою, начальник департаменту карного розшуку Національної поліції Сергій Тихонов повідомив про отримання інформації, що "група громадян України намагається знайти покупця для продажу декількох картин". Інформація була перевірена і підтверджена. Правоохоронці отримали інформацію, що один з них причетний до вбивства ювеліра на території України.
 
"Нами проведено ряд обшуків, під час яких у злочинців вилучено вогнепальну зброю, гранати, а також твори мистецтва, серед яких - картина Поля Сіньяка", - зазначив Тихонов.
 
Українські правоохоронці продовжують співпрацювати з європейськими колегами щодо встановлення причетності громадян України до викрадення інших творів мистецтва на території країн Євросоюзу.
 
Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон подякувала українській поліції за виявлення і повернення картини. Своєю чергою, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков подякував Франції за співпрацю з Україною і подякував українським поліцейським.
 
Раніше поліція заявила про розкриття вбивства ювеліра Кисельова. За підозрою у вбивстві бізнесмена затримано двох колишніх співробітників правоохоронних органів і один раніше судимий.
 
Нагадаємо, 5 березня невідомий застрелив власника ювелірного заводу Сергія Кисельова в Дніпровському районі Києва. Поліція Києва розглядає вбивство з корисливих мотивів як основну версію злочину.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: УкраинаФранцияполициякартинаубийствопохищениеювелиры
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі