RU
 

Міністр оборони Данії відвідав Донбас

Корреспондент.net,  23 квітня 2019, 17:30
0
210
Міністр оборони Данії відвідав Донбас
Фото: facebook.com/pressjfo.news
Міністр оборони Данії приїхав на Донбас

Командувач Об'єднаних сил і Клаус Йорт Фредеріксен у Краматорську обговорили ситуацію на Донбасі.

 
У Краматорську у вівторок, 23 квітня, командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв зустрівся з міністром оборони Данії Клаусом Йортом Фредеріксеном. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.
 
Наєв ознайомив членів делегації з політикою безпеки в районі проведення операції і навколо кордонів України. Він розповів про численні факти порушень режиму припинення вогню з боку сепаратистів. За словами Наєва, з початку 2019 року позиції українських військових бойовики обстріляли 932 рази, з яких 387 разів - із застосуванням важкого озброєння.
 
Наєв продемонстрував датській делегації незаперечні фото- і відеодокази обстрілів терористами населених пунктів, унаслідок чого постраждали мирні жителі, були зруйновані будівлі і пошкодженою виявилася інфраструктура.
 
"Окрім постійних обстрілів населених пунктів, збройними формуваннями Російської Федерації широко застосовується практика мінувань населених пунктів і прилеглих до них територій. У результаті цих злочинів зросла кількість цивільних осіб, які загинули чи були травмовані", - підкреслив Наєв.
 
Він нагадав про останній випадок, коли 23 лютого цього року на тимчасово окупованій території Донбасу поблизу блокпоста бойовиків на протитанковій міні підірвався мікроавтобус, що перевозив цивільних осіб.
 
 
Нагадаємо, 29 січня чиновники ЄС почали важливий оціночний візит у Приазов'я. Зокрема, міністри закордонних справ Данії Андерс Самуельсен і Чехії Томаш Петршичек прибули до Маріуполя. Супроводжував дипломатів глава українського МЗС Павло Клімкін.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
СПЕЦТЕМА: Операція об'єднаних сил на Донбасі
ТЕГИ: фотоДанияминистр обороныдонбасс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі