RU
 

Гройсман очікує подальшого зниження цін на газ

Корреспондент.net,  23 квітня 2019, 13:56
0
387
Гройсман очікує подальшого зниження цін на газ
Фото: facebook.com/pg/volodymyrgroysman
Гройсман задоволений рішенням знизити вартість газу для населення

Кабмін і Нафтогаз узгодили зменшення регульованої ціни на газ для населення на травень на 300 гривень за тисячу кубометрів.

Глава уряду Володимир Гройсман назвав "хорошим початком" зниження ціни на газ з травня і розраховує на подальше зниження. Про це він заявив у вівторок, 23 квітня, повідомляє Укрінформ.

"Я радий, що вистачило здорового глузду (Нафтогазу. - ред.) для того, щоб зробити заяву, що з 1 травня ціна на газ буде опущена на 300 гривень за тисячу кубів. Це гарний початок для подальших знижень, відповідно до зниження цін, яке відбувається на міжнародних ринках", - сказав Гройсман.
 
Він дорікнув Нафтогазу, що він нечесно використовує своє монопольне становище.
 
"Коли вони як монополісти починають використовувати своє ексклюзивне становище і крутити цим питанням, враховуючи лише свої комерційні інтереси, то це ненормально", - підкреслив прем'єр.
 
Він додав, що надалі грати в піжмурки ні з ким не збирається. "Це другий раз, коли я поставив жорстку вимогу перед Нафтогазом. Третього разу не буде. Тому нехай працюють на країну і збільшують видобуток українського газу, нехай шукають дешевий газ по всьому світу, щоб українці отримали його дешевше", - зауважив Гройсман.
 
Раніше повідомлялося, що Кабмін і Нафтогаз узгодили зменшення регульованої ціни на газ для населення на травень до 8247 грн за тисячу кубометрів.
 
 
Перед цим у Нафтогазі хотіли підняти ціну на газ для населення з 1 травня до 9,7-9,8 тисячі гривень за тисячу кубометрів.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
Тарифи в Україні
У Кабміні відкинули можливість підвищення тарифів
В Україні скасували підвищення тарифу на воду
Зеленський розкритикував підвищення тарифу на воду
Нафтогаз заморозив ціну на газ ще на рік
СПЕЦТЕМА: Тарифи в Україні
ТЕГИ: Тарифы ЖКХНафтогаз
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі