RU
 

ФСБ Росії затримала кримського татарина Айвазова

Корреспондент.net,  17 квітня 2019, 11:23
0
74
ФСБ Росії затримала кримського татарина Айвазова
Фото: facebook.com/crimeansolidarity
Раїм Айвазов

Затримали чоловіка на КПВВ Каланчак. Співробітники прикордонної служби РФ відмовили в наданні інформації, де знаходиться Айвазов.

 
ФСБ Росії затримала в Криму на КПВВ Каланчак татарина Раїма Айвазова. Про це повідомляється на сторінці Кримської солідарності в Facebook.
 
"Затримали о 12 годині, на зв'язок виходив о 3 годині. Зараз з ним немає зв'язку більше п'яти годин. Айвазов Раїм Халілович, житель мікрорайону Кам'янка Сімферопольського району, кримськотатарський активіст, який займався організацією передач у Ростов-на-Дону політв'язням", - говориться в повідомленні.
 
Родичі затриманого подзвонили на гарячу лінію ФСБ і гарячу лінію прикордонної служби ФСБ. Співробітники прикордонної служби відмовили в наданні інформації, а також повідомили про те, що отримати будь-які дані про затриманого можна в Сімферополі в Прикордонному управлінні по Республіці Крим Федеральної служби безпеки.
 
 
Раніше громадська група Кримська солідарність повідомила, що силовики прийшли з обшуками в мечеть у селі Штурмове поблизу Севастополя. За їхньою інформацією, після обшуків у мечеті силовики почали обшукувати будинок імама Рустема Абілева.
 
Нагадаємо, 27 березня в Криму проводилися обшуки, щонайменше, в 25 будинках кримських татар, у тому числі, активістів громадського об'єднання Кримська солідарність. Всього було затримано 20 осіб, їх вивезли в ФСБ в Сімферополі.
 
У прес-службі ФСБ РФ заявили, що обшуки проводилися за місцем проживання нібито прихильників забороненої в Росії організації Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі. Проти затриманих порушено справи за статтею Організація діяльності терористичної організації і участь в діяльності такої організації.
 
Незабаром стало відомо, що в Ростові-на-Дону затримали ще трьох кримських татар, у будинках яких напередодні проводили обшуки.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Крымские татарыКрымФСБзадержание
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі