RU
 

Порошенко про боротьбу з корупцією: Прогрес є

Корреспондент.net,  15 квітня 2019, 14:05
0
594
Порошенко про боротьбу з корупцією: Прогрес є
Фото: president.gov.ua
Порошенко під час зустрічі з представниками бізнесу

Глава держави згоден з критикою щодо корупції в Україні, але вважає, що прогрес у боротьбі з нею все ж є.

 
Президент Петро Порошенко каже, що згоден з претензіями щодо боротьби з корупцією, але Україна нібито прогресує в цьому процесі. Про це він розповів під час зустрічі з представниками бізнесу в понеділок, 15 квітня, повідомляє Українська правда.
 
"Я розумію, що найбільші закиди до влади якраз стосуються проблем боротьби з корупцією. І я згоден у справедливості такої критики. Але тим не менше, за останні 5 років у рейтингу сприйняття корупції Transparency International Україна піднялася зі 145 на 120 місце, це мало, але це вперше був продемонстрований прогрес, хоча це і свідчить, що нам є над чим працювати", - зазначив Порошенко.
 
 
Він додав, що міжнародні експерти відзначають систему відкритих державних закупівель ProZorro. Вона, за словами Порошенка, "за 4 роки дозволила державі заощадити 75 мільярдів гривень на зменшенні корупції в держзакупівлях".
 
Також президент вважає, що прогрес у боротьбі з корупцією забезпечує система автоматичного відшкодування податку на додану вартість, яка працює "вперше за роки незалежності України".
 
"А нагадати, які були борги з відшкодування ПДВ 4 роки тому? Майже 30 мільярдів", - сказав Порошенко.
 
Він стверджує, що зараз такої проблеми "майже не існує", є лише поодинокі випадки, які не носять системного характеру.
 
Раніше Порошенко заявив, що не знав про схеми в оборонці. Президент стверджує, що не знав і не був причетний до жодних корупційних схем за роки правління.
 
Нагадаємо, 4 березня Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО після журналістського розслідування про корупцію в оборонній сфері. Через це розслідування президент також закликав провести міжнародний аудит в Укроборонпромі.
 
Згідно з розслідуванням журналістів, підприємства Укроборонпрому купували деталі, поставлені контрабандою з Росії групою ділків. При цьому ціни на деталі завищувалися в кілька разів.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: коррупцияПорошенкоборьба с коррупциейКоррупция в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі