RU
 

Порошенко анонсував нову військову техніку в ЗСУ

Корреспондент.net,  26 лютого 2019, 11:28
0
688
Порошенко анонсував нову військову техніку в ЗСУ
Петро Порошенко виступив перед керівним складом ЗСУ

Президент розповів про українську військову техніку та озброєння, які найближчим часом будуть використовуватися ЗСУ.

У 2019 року в Збройних силах України будуть сформовані перші штатні підрозділи, озброєні новими системами військової техніки. Про це у вівторок, 26 лютого, заявив президент Петро Порошенко на оперативно-стратегічних зборах з керівним складом ЗСУ.

"Перші штатні підрозділи, озброєні новими системами, будуть сформовані вже в 2019 році", - сказав Порошенко.

Глава держави перерахував зразки української військової техніки та озброєння, які вдало проходять випробування і будуть використовуватися ЗСУ. Зокрема, він нагадав, що підприємства ВПК почали випуск модернізованих танків Т-64, відновлено виробництво БТР-3, БТР-4, модернізовані бойові машини піхоти, відбувається модернізація протитанкового комплексу Стугна-П.

"Триває оснащення військових частин сучасними безпілотними літальними апаратами вітчизняного та іноземного виробництва, відбувається модернізація реактивних систем залпового вогню Град, Смерч. Завершилося випробування модернізованих зенітно-ракетних комплексів Куб, Тор, які повертаються до бойового складу підрозділів протиповітряної оборони Сухопутних військ", - розповів Порошенко.

Крім того, на завершальному етапі - випробування нового ракетного комплексу морського і сухопутного значення, десантних катерів, модернізація самохідних гаубиць. Україна також починає серійне виробництво передових реактивних систем залпового вогню Верба і пускової установки для Вільхи.

Президент наголосив, що тепер в Україні є армія, здатна захистити свою землю.

Раніше повідомлялося, що в Україні почалося масове виробництво РСЗВ Верба.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: ПорошенкоВСУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі