RU
 

ООН: Потрібні додаткові заходи для припинення вогню на Донбасі

Корреспондент.net,  13 лютого 2019, 02:57
0
238
ООН: Потрібні додаткові заходи для припинення вогню на Донбасі
Фото: Держприкордонслужба України
ООН закликала вжити додаткових заходів для припинення вогню на Донбасі

В ООН закликали сторони конфлікту вивести з населених пунктів на сході України все важке озброєння.

Ситуація уздовж лінії зіткнення на Донбасі потребує додаткових заходів, щоб домогтися припинення вогню. Про це заявив помічник генерального секретаря ООН з політичних питань Мирослав Йенч на засіданні Ради Безпеки ООН з приводу четвертої річниці підписання Мінських угод у вівторок, 12 лютого, передає УНІАН

"Є нагальна потреба узгодити додаткові заходи, завдяки яким режим припинення вогню буде стійким і незворотним. Без зволікання, пріоритетом сторін має бути відведення важкого озброєння з населених районів, розведення сил і захист критичної цивільної інфраструктури", - підкреслив Йенч. 

Помічник генерального секретаря ООН заявив, що Мінські угоди залишаються єдиною узгодженою основою для досягнення миру шляхом проведення переговорів. 

"Хоча дипломатичні зусилля в рамках Мінських угод тривають, положення Мінських угод, на жаль, залишаються переважно невиконаними, зокрема, їхні ключові питання безпеки й політичні аспекти", - підкреслив він. 

"Переговори, здається, втратили імпульс. При цьому головні зацікавлені сторони нездатні або незацікавлені домогтися домовленості щодо ключових подальших кроків або ухиляються від зосередження уваги на виконанні узгоджених кроків", - сказав Йенч. 

Також він заявив, що протягом останніх п'яти років конфлікт на сході України не є сплячим і не є замороженим. "Це конфлікт, який відбувається в серці Європи і продовжує призводити до жертв", - заявив Йенч, закликавши сторони конфлікту виконувати Мінські угоди.

Хуг заявив про "світло в кінці тунелю" для Донбасу

Нагадаємо, раніше представник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік повідомив про існування нового плану з урегулювання на Донбасі замість Мінських угод. Він нібито передбачає залучення до процесу ООН шляхом скерування в Україну поліцейської місії і створення під егідою ЄС Агентства з відновлення регіону.

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: ООН
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі