RU
 

Суд переніс розгляд справи про вбивство Гандзюк

Корреспондент.net,  12 лютого 2019, 18:35
0
145
Суд переніс розгляд справи про вбивство Гандзюк
Фото: news.liga.net
Обвинувачення просить заарештувати Мангера

Запобіжний захід очільнику Херсонської облради Владиславу Мангеру оберуть у середу, 13 лютого.

Шевченківський райсуд Києва на засіданні у вівторок, 12 лютого, не зміг обрати запобіжний захід голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, підозрюваному в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, і переніс ухвалення рішення на 13 лютого, повідомляє Українська правда.

"Сторона захисту Мангера просила перенести засідання. Адвокати оперували тим, що їм потрібен перекладач матеріалів з німецької мови. Захист Мангера стверджував, що ці документи можуть бути корисними в справі, а також говорилося про те, що їм не вистачило часу, щоб ознайомитися з матеріалами справи", - йдеться в повідомленні.
 
Звинувачення зазначило, що захист має сам подбати про переклад.
 
Суддя зазначив, що в захисту до завтра буде час, щоб залучити перекладача.
 
Сторона захисту також зажадала викликати на допит підозрюваних Ігоря Павловського і Сергія Торбіна, на чиї свідчення посилалося обвинувачення. Також адвокати затребували запис допиту. Захисники Мангера припустили, що без диска не зрозуміло, чи відповідають дійсності свідчення Торбіна і Павловського. Зокрема, за словами адвокатів, "може виявитися, що вони читали з папірця".
 
Суд вирішив задовольнити клопотання адвокатів і доручив прокуратурі додати до матеріалів справи диск допиту підозрюваних.
 
 
 
Мангера в суді захищають адвокати Костянтин Глоба, Олександр Шадрін і Андрій Левковець. Адвокати також захищають права народного депутата Надії Савченко, екс-лідера партії УкрОП Геннадія Корбана, екс-мера Слов'янська Нелі Штепи.
 
Як повідомлялося, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою Катерину Гандзюк.
 
Були затримані п'ятеро підозрюваних у замаху, в тому числі чоловік, зафіксований на відео з камер спостереження як покупець сірчаної кислоти.
 
4 листопада Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин - умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, на замовлення.
 
31 січня Владислав Мангер прийняв рішення вийти з партії Батьківщина на час розслідування справи.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
Катерина Гандзюк
DW: Херсон після вбивства Гандзюк. "Болото, про яке у Києві не хочуть чути"
ГПУ: Існує троє підозрюваних у замовленні вбивства Гандзюк
СПЕЦТЕМА: Катерина Гандзюк
ТЕГИ: судадвокат
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі