RU
 

У поліції розповіли подробиці бійки біля храму на Тернопільщині

Корреспондент.net,  4 лютого 2019, 08:08
0
1024
У поліції розповіли подробиці бійки біля храму на Тернопільщині
Фото: news.church.ua
Раніше в УПЦ повідомили про бійку біля храму в Тернопільській області

Конфлікт біля церкви виник через неузгодженість часу проведення богослужіння. Правоохоронці порушили кримінальну справу.

Поліція відкрила кримінальне провадження в результаті бійки біля храму в селі Гніздичне Збаразького району. Про це повідомив спікер Національної поліції Ярослав Тракало, передає Українська правда.

"Відомості щодо даної події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 296 КК - хуліганство. Поліцейські встановлюють всі обставини інциденту", - повідомив він.

За словами Тракала, конфлікт, який переріс у бійку між прихильниками різних церков, виник через неузгодженість часу проведення богослужіння. Поліція виконувала свої обов'язки з охорони порядку відповідно до законодавства.

"Правоохоронці розділили дві сторони - щоб уникнути конфлікту і громадського протистояння. Окремі громадяни однієї з релігійних конфесій, за підтримки привезених немісцевих соратників, почали конфліктувати з представниками правоохоронних органів, намагаючись увійти в культову споруду, незважаючи на попередні домовленості між двома міжконфесійними громадами. Внаслідок цього стався конфлікт", - пояснює Тракало.

Він наголосив, що застосування сили з боку поліції не було.

"Охорону громадського порядку на місці події забезпечували 25 співробітників поліції. Вони вживали заходів, щоб не допустити подальшого поширення конфліктної ситуації. Один зі священиків звернувся до медиків зі скаргами на болі в голові, йому надали медичну допомогу. Працівники поліції встановлюють всі обставини інциденту", - розповів Тракало.

Окремо спікер Нацполіції зазначив про відсутність на місці інциденту підрозділів спеціального призначення.

"Їх не було і не могло бути, оскільки спецпідрозділи виконують поставлені державою і, виходячи з оперативної обстановки, завдання. А не займаються вирішенням не покладених на них функцій", - заявив він.

У Нацполіції вкотре закликали всі релігійні сторони бути толерантними, діяти строго в рамках законодавства або домовленостей на рівні громад, і не маніпулювати функцією поліції.

Як нагадали в УПЦ, 13 січня на зборах села частина жителів проголосувала за перехід до Православної церкви України. Сторонам вдалося домовитися про мирне співіснування, і представники ПЦУ пообіцяли, що захоплення храму УПЦ не буде.

Сотні громад хочуть перейти в ПЦУ - Мінкульт


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Автокефальна церква в Україні
Суд пояснив дозвіл митрополиту УПЦ під арештом провести Великодню службу
Більшість українців підтримує повну заборону в країні УПЦ МП - опитування
У ПЦУ відповіли, чи можна жінкам ходити до церкви у штанах
У Києві перевірять законність перебування УПЦ МП на 73 земельних ділянках
Суд зобов'язав УПЦ звільнити храми в Переяславі та Кам'янці-Подільському
СПЕЦТЕМА: Автокефальна церква в Україні
ТЕГИ: церковьхрамуголовное делополицияУПЦпотасовкаТернопольская область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі