RU
 

Кількість жертв серед цивільних на Донбасі у 2018 році зменшилася на 55%

Корреспондент.net,  1 лютого 2019, 14:13
0
59
Кількість жертв серед цивільних на Донбасі у 2018 році зменшилася на 55%
Фото: Пресс-центр штаба ООС / Facebook
Наслідки обстрілу хутора Вільний (архівне фото)

Загальна кількість жертв на Донбасі у 2018 році зменшилася на 55%, а, зокрема, кількість загиблих - на 27%.

 
У 2018 році кількість жертв серед цивільного населення на Донбасі скоротилася на 55%. Про це заявив командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв в опублікованому в п'ятницю, 1 лютого, інтерв'ю газеті Голос України.
 
За його словами, кожен раз оголошення режиму "червоний" давало позитивні результати - "змушували супротивника припинити вогонь і стабілізовували ситуацію".
 
"Чинність цих заходів підтвердив і спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік, який в одному зі своїх виступів зазначив, що у 2018 році, в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року, вдалося значно скоротити кількість жертв серед цивільного населення. Загальна кількість жертв зменшилася на 55%, а кількість загиблих - на 27%", - зазначив Наєв.
 
Він пояснив, що, за його рішенням, особливий порядок у певних районах і населених пунктах на Донбасі декілька разів вводився саме з метою збереження життя і здоров'я громадян. Це стосувалося, насамперед, КПВВ, які досить часто потерпали від обстрілу сепаратистів, що створювало небезпеку і для військовослужбовців Об'єднаних сил, і для цивільних.
 
"Ми виводили цивільне населення з небезпечних районів і давали адекватну відповідь супротивнику", - додав командувач ОС.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
СПЕЦТЕМА: Підсумки 2017 рокуОперація об'єднаних сил на Донбасі
ТЕГИ: жертвыдонбасспогибшие
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі