RU
 

Набув чинності закон про релігійні громади

Корреспондент.net,  31 січня 2019, 09:22
0
410
Набув чинності закон про релігійні громади
Фото: facebook.com/epifaniy
Набув чинності закон про перехід церковних громад в ПЦУ

Закон передбачає механізми, які будуть встановлювати, яким саме чином релігійна організація може змінити свою підпорядкованість.

В Україні в четвер, 31 січня, набув чинності закон №2673-VIII про порядок зміни підпорядкованості релігійними громадами.

Так, закон передбачає механізми, які будуть встановлювати, яким саме чином релігійна організація може змінити свою підпорядкованість чинним в Україні і за її межами релігійним центрам (управлінням).

Передбачено, що рішення про зміну підпорядкованості та внесення змін або доповнень до статуту приймається загальними зборами релігійної громади і щонайменше двома третинами від її складу. Ці дві третини вираховуються від необхідної для визнання повноважними загальних зборів релігійної громади. Рішення про зміну підпорядкованості та внесення відповідних змін або доповнень до статуту завіряється підписами членів релігійної громади.

Також визначено перелік документів, які необхідно подати до органу реєстрації для реєстрації статуту (положення) релігійної громади.

Встановлено, що зміна підпорядкованості релігійної громади не впливає на її право власності та інші речові права.

Про зміну підпорядкованості релігійна організація інформує Мінкульт або облдержадміністрації, а вони публікують повідомлення про це на своєму офіційному сайті.

Крім цього, закон зобов'язує релігійні організації привести статути у відповідність з цим документом протягом року з дня набуття ним чинності.

Нагадаємо, 17 січня парламент прийняв законопроект, який дозволяє парафії прийняти рішення про перехід в іншу церкву двома третинами кворуму. 28 січня президент Петро Порошенко підписав цей закон.

В УПЦ МП прийнятий Радою закон назвали "рейдерським", зазначивши, що він націлений на "наповнення однієї релігійної громади".


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Автокефальна церква в Україні
Більшість українців підтримує повну заборону в країні УПЦ МП - опитування
У ПЦУ відповіли, чи можна жінкам ходити до церкви у штанах
У Києві перевірять законність перебування УПЦ МП на 73 земельних ділянках
Суд зобов'язав УПЦ звільнити храми в Переяславі та Кам'янці-Подільському
Патріарх Варфоломій закликав усіх християн святкувати Великдень разом
СПЕЦТЕМА: Автокефальна церква в Україні
ТЕГИ: церковьУПЦ МПзакон
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі