RU
 

Один із засновників "ДНР" не зміг отримати громадянство "республіки"

Корреспондент.net,  30 січня 2019, 15:28
0
380
Один із засновників  ДНР  не зміг отримати громадянство  республіки
Фото: AP (архивное фото)
Андрій Пургін

Так зване "МВС ДНР" відмовилося видавати громадянство "республіки" колишньому спікеру "парламенту" Пургіну.

 
Колишній спікер "парламенту" Андрій Пургін самопроголошеної "ДНР" не зміг отримати громадянство "республіки". Про це він повідомив у ВКонтакте.
 
 
"Ось і закінчилася моя епопея з паспортом. Мені відмовили в праві на життя, базовому праві людини. Просто й буденно я позбавлений всіх документів", - написав Пургін, додавши, що в аналогічній ситуації опинилася його дружина.
 
До свого посту Пургін доклав фотографію документа, виданого йому Ворошиловським районним відділом Донецького міського управління "МВС республіки", де йдеться про те, що заява Пургіна про видачу йому паспорта була відхилена (причини відмови не вказані).
 
Пургін також повідомив, що у нього ще залишається український закордонний паспорт, термін дії якого скоро закінчується. "Дуже скоро я можу жити тільки в рамках свого будинку, так як вийти на вулицю не зможу. У нас воєнний стан і перевіряють документи на вулицях. На мене також поширюються персональні санкції половини світу і я в розшуку на Україні", - додав він.
 
Нагадаємо, в 2014 році Пургін був одним із лідерів так званої "російської весни" в Донецькій області і брав участь у створенні "Донецької народної республіки". У 2014 - 2015 роках він був першим заступником "голови Ради міністрів республіки" і спікером "парламенту ДНР". Він був затриманий і зміщений з посади у вересні 2015 року.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 
ТЕГИ: гражданство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі