RU
 

Український моряк у СІЗО РФ не отримує листи - адвокат

Корреспондент.net,  27 січня 2019, 17:19
0
122
Український моряк у СІЗО РФ не отримує листи - адвокат
Фото: Цензор.нет
Український моряк Володимир Терещенко

Український моряк Володимир Терещенко, який перебуває в московському СІЗО Лефортово, досі не отримав жодного листа від рідних.

 
Український моряк Володимир Терещенко, якого в Росії утримують у СІЗО Лефортово, не отримує листів від рідних, повідомила його адвокат Анастасія Георгіївська, яка відвідала моряка в СІЗО.
 
"Досі жодного листа він не отримав, хоча його рідні, близькі та друзі пишуть йому один-два рази щотижня. Від нього сестра отримала тільки одну листівку, хоча він написав уже 4 листи", - розповіла адвокат.
 
Крім того, Терещенку не дозволили зателефонувати матері під час затримання, всупереч вимогам російського УПК, а також один раз відмовили у клопотанні про телефонний дзвінок. За словами Георгіївської, він пише ще одну заяву на телефонний дзвінок, а також на побачення.
 
 
За її словами, у камері, де перебуває Терещенко, холодно через дірки у стіні. Також у корпусі немає гарячої води і телебачення. Моряк просив про переведення в іншу камеру, але безрезультатно.
 
"Співкамерник - мусульманин, обвинувачений у тероризмі, російською він не говорить, комунікація з ним утруднена", - розповіла адвокат.
 
Також, за її словами, у Терещенка почали боліти зуби.
 
"У нього почали боліти зуби. Думаю, це стрес, бридка московська вода й екологія, ну і тюремне утримання, звичайно. Він у п'ятницю написав заявку на лікаря, ця ситуація у нас на контролі", - повідомила правозахисниця.
 
За словами Георгіївської, Володимир читає книги і займається спортом, багато жартує і добре тримається.
 
Нагадаємо, раніше в РФ заявили, що двоє поранених під час збройного захоплення українських суден у Керченській протоці моряків Андрій Артеменко й Андрій Ейдер одужали в лікарні СІЗО Матроська тиша і можуть бути відправлені в СІЗО Лефортово.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Украина-РоссияморякиРФ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі