RU
 

У СБУ розповіли про причини арешту витуреної з РФ журналістки

Корреспондент.net,  17 січня 2019, 10:23
0
1202
У СБУ розповіли про причини арешту витуреної з РФ журналістки
Фото: Facebook/Елена Бойко
Олену Бойко затримали співробітники СБУ

Жінці інкримінують зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України. В СБУ стверджують, що журналістка поширювала в інтернеті матеріали антиукраїнського характеру.

СБУ підозрює витурену з Росії журналістку Олену Бойко в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відомо, що з початку 2014 року затримана жінка поширювала в інтернеті матеріали антиукраїнського характеру. Крім цього, вона закликала до протистоянь між українцями через політичні упередження, а також закликала до порушення територіальної цілісності України.

У серпні 2015 року проросійська пропагандистка виїхала на тимчасово окуповані території, а незабаром в Росію. При цьому вона продовжувала закликати українців через соціальні мережі до зміни кордонів держави і державного ладу країни. Незабаром жінку депортували з РФ.

Відомо, що 14 грудня минулого року проросійську пропагандистку оголосили в розшук, а на наступний день Галицький районний суд Львова дав дозвіл на її затримання, щоб в результаті вибрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Кримінальне провадження відкрито за статтею "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України".

Раніше повідомлялося, що з Росії примусово депортували скандальну українську журналістку. Також Бойко оштрафували за незаконне перебування в РФ.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: СБУуголовное деложурналистЖурналистыарестдепортация украинцев
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі