RU
 

Порошенко зустрівся з європейськими дипломатами

Корреспондент.net,  16 січня 2019, 08:42
0
140
Порошенко зустрівся з європейськими дипломатами
Фото: president.gov.ua
Зустріч Порошенка і глав трьох МЗС

Глава держави провів переговори з главами зовнішньополітичних відомств Естонії, Литви і Польщі. Сторони обговорили долю полонених українських моряків і ситуацію на Донбасі.

Президент Петро Порошенко 15 січня зустрівся з міністрами Естонії Свеном Міксером, Литви Лінасом Лінкявічусом і Польщі Яцеком Чапутовичем, повідомляє сайт президента.

Під час переговорів сторони наголосили на необхідності посилення консолідованого міжнародного тиску на Росію з вимогою негайного звільнення українських полонених моряків.

Вони також обговорили ситуацію в Азовському і Чорному морі й існуючі загрози з боку РФ з урахуванням здійсненої в листопаді 2018 року акту агресії російських військових проти українських кораблів і захоплення в полон українських моряків.

Порошенко висловив вдячність за послідовну підтримку з боку Естонії, Литви і Польщі суверенітету і територіальної цілісності України, а також рішуче засудження агресивних дій Росії.

Глава української держави також повідомив міністрам про ситуацію на Донбасі і триваючі порушення Росією Мінських угод, а також режиму припинення вогню.

Порошенко подякував керівникам зовнішньополітичних відомств країн-союзників України за активне просування питання про введення нового "Азовського пакету" санкцій ЄС проти Росії.

Він висловив надію на збільшення допомоги з боку Європейської Комісії та держав-членів ЄС для підтримки Донбасу і українського Приазов'я, які страждають від триваючої російської агресії. У цьому контексті глава держави високо оцінив рішення сторони ЄС направити в кінці січня оціночну місію для вивчення додаткових соціально-економічних потреб регіону.

Раніше повідомлялося, що глави МЗС п'яти країн повинні були прилетіти на Донбас. Міністри мали намір оцінити соціальну, економічну ситуації і безпеку в регіоні. Але їхній літак так і не зміг долетіти до Маріуполя через загрозу обмерзання. Також 15 січня Маріуполь повинен був відвідати міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак. Нагадаємо, Лайчак вступив в повноваження голови Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ).


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

СПЕЦТЕМА: Конфлікт України та РФ на Азові
ТЕГИ: ПольшаУкраина-ЕСЛатвияЕвросоюзЛитвавстречаПорошенкосанкции
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі