RU
 

Журналісту Муравицькому продовжили утримання під вартою

Корреспондент.net,  10 січня 2019, 17:09
0
73
Журналісту Муравицькому продовжили утримання під вартою
Фото: facebook.com/people/Руслан-Берещенко
Журналіста Муравицького облили зеленкою під судом у Житомирі 6 серпня 2018 року

Житомирський суд продовжив до 10 березня цілодобовий домашній арешт українському журналісту Василю Муравицькому.

 
Суд у Житомирі продовжив до 10 березня цілодобовий домашній арешт українському журналісту Василю Муравицькому, якого звинувачують у державній зраді. Про це в четвер, 10 січня, заявив його адвокат Андрій Гожий, повідомляє ТАСС.
 
"Сьогодні розглядалося питання про запобіжний захід. Суд прийняв рішення продовжити діючий запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 60 днів - до 10 березня включно", - розповів захисник.
 
Таким чином, за словами адвоката, суд відхилив клопотання захисту про пом'якшення запобіжного заходу і обвинувачення про зміну її на утримання під вартою.
 
Зазначено, що наступне засідання у справі журналіста призначено на 10:00 25 лютого.
 
Нагадаємо, Житомирський суд 27 червня 2018 року відрядив Муравицького під домашній арешт, а до цього журналіст більше 10 місяців перебував під вартою.
 
СБУ затримала Муравицького в Житомирі 1 серпня 2017 року. За твердженням спецслужби, його статті публікувалися на "сайтах, які адміністрували з РФ і тимчасово окупованих територій України".
 
У свою чергу, журналіст провину не визнає, захист вважає звинувачення абсурдними, а Союз журналістів України говорить про порушення владою прав людини і норм міжнародного права.
 
 
Пізніше в Королівському райсуді Житомира сталася бійка під час розгляду справи обвинуваченого в державній зраді блогера Василя Муравицького.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: суджурналистЖурналистыарестдомашний арест
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі