RU
 

Супрун розвінчала міф про алкоголь і керування автомобілем

Корреспондент.net,  29 грудня 2018, 12:30
0
522
Супрун розвінчала міф про алкоголь і керування автомобілем
Фото: РБК-Украина
Супрун заявила, що безпечної концентрації алкоголю в крові не існує

Алкоголь уповільнює реакцію, знижує концентрацію уваги, порушує координацію, негативно впливає на зір, робить людей більш авантюрними і рішучими, зазначила в.о. міністра охорони здоров'я.

 
Безпечної дози алкоголю в крові не існує. Про це в п'ятницю, 28 грудня, на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.
 
За її словами, алкоголь уповільнює реакцію, знижує концентрацію уваги, порушує координацію, негативно впливає на зір.
 
"Є міф про алкоголь та управління автомобілем. Він називається "Я здатний/здатна себе контролювати". Але факт у тому, що будь-яка кількість алкоголю в крові може вплинути на навички водіння і підвищує ризики потрапити в аварію. Тому навіть якщо треба проїхати кілька метрів - краще пройдіться пішки. Безпечної концентрації алкоголю в крові не існує", - пише Супрун.
 
Вона зазначила, що святковий період - це час підвищеного ризику ДТП на дорогах не тільки через погодні умови, а й безвідповідальну поведінку деяких водіїв.
 
"Безпечне водіння вимагає концентрації, вміння швидко реагувати і приймати рішення. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), ризик смерті в разі управління в нетверезому стані росте в 17(!) разів. Кількість аварій, пов'язаних із вживанням алкоголю, відрізняється по країнах. У країнах з високим рівнем доходу - це близько 20% від усієї кількості, з низьким і середнім - від 33 до 69%. Це ті аварії, яких могло б взагалі не відбутися", - підкреслила вона.
 
Супрун також пише, що на кожну людину різна кількість алкоголю має різну дію, зате ефект зазвичай однаковий - страждають необхідні навички під час керування автомобілем.
 
"Незалежно від того, скільки ви випили, сідати за кермо - невдале і вкрай небезпечне рішення. Якщо ж ви бачите або знаєте людину, яка вживала алкоголь і збирається керувати автомобілем, - не дозволяйте цього робити і не сідайте в авто з таким водієм", - додала Супрун.
 
 
Раніше Супрун повідомила, що активоване вугілля не позбавить від наслідків надмірного вживання алкоголю. Також в.о. міністра охорони здоров'я розвінчала міф про безпечну дозу алкоголю.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: автомобилиалкогольМинздравводительМОЗСупрун
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі