RU
 

У Криму суд залишив під арештом капітана українського катера Бердянськ

Корреспондент.net,  21 грудня 2018, 20:45
0
113
У Криму суд залишив під арештом капітана українського катера Бердянськ
Фото: facebook.com/crimeainform
Романа Мокряка залишили під арештом

Верховний суд Криму залишив у силі арешт Романа Мокряка - капітана захопленого в Керченській протоці українського катера Бердянськ.

 
Верховний суд Криму відхилив апеляцію на арешт капітана захопленого Росією в Керченській протоці українського катера Бердянськ Романа Мокряка. Про це в п'ятницю, 21 грудня, повідомляє журналіст Антон Наумлюк у Facebook.
 
За його словами, також під вартою залишили українського моряка Віктора Безпальченка. Відповідне рішення ухвалив суддя Сергій Рубанов.
 
Разом з тим суд, як повідомляється, знову відклав розгляд справи моряка Владислава Костишина. При цьому протягом процесу судді тричі заявлявся відвід за те, що він постійно перебивав захист або намагався витлумачити відповіді захисту по-своєму.
 
Раніше суддя Верховного суду анексованого Криму Алла Овчинникова заявила, що, згідно із Женевською конвенцією, українських моряків, які були затримані російськими силовиками в Керченській протоці, не можна визнати військовополоненими, оскільки Україна і РФ не знаходяться в стані війни.
 
Нагадаємо, 25 листопада російський спецназ захопив два українських катери Бердянськ і Нікополь і буксир Яни Капу на підході до Керченської протоки. 24 українських моряки були заарештовані за звинуваченням у "незаконному перетині кордону РФ". Українці знаходяться в московських СІЗО Лефортово і Матросская тишина.
 
У МЗС України заявили, що РФ розв'язала війну проти України в нейтральних водах. Росія називає дії України в районі Керченської протоки "провокаційними". Світова спільнота закликає РФ повернути захоплені кораблі і відпустити українських моряків.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
Конфлікт України та РФ на Азові
Меркель і Путін обговорили Керченську кризу і Сирію
Меркель та Макрон закликають РФ видати українських моряків
СюжетВоєнний стан в Україні: імітація чи справжній "стрес-тест"? - DW
ОБСЄ очікує загострення конфлікту України і Росії
Волкер: Можливі нові санкції проти РФ через Азов
СПЕЦТЕМА: Конфлікт України та РФ на Азові
ТЕГИ: Украина-РоссияКрымсудЧерное мореКерченский проливсудноморякиарестзахваткапитанкатер
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі