RU
 

Гройсман назвав строки отримання другого траншу ЄС

Корреспондент.net,  17 грудня 2018, 15:54
0
184
Гройсман назвав строки отримання другого траншу ЄС
Фото: kmu.gov.ua
Володимир Гройсман і Валдіс Домбровскіс

Кабінет міністрів розраховує отримати півмільярда євро від Євросоюзу вже на початку наступного року.

Україна може отримати другий транш макрофінансової допомоги Євросоюзу в 500 млн євро на початку 2019 року. Про це повідомила прес-служба Кабміну за підсумками зустрічі прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом у понеділок, 17 грудня.

"Україна і Європейський Союз сподіваються завершити програму, отже, отримати другий транш діючої програми макрофінансової допомоги в обсязі EUR500 млн на початку 2019 року", - йдеться в повідомленні.
 
Єврокомісар сказав, що стабілізація макрофінансової ситуації в Україні стала стимулом в ухваленні рішення про виділення фіндопомоги.
 
"Тому ЄС розраховує, що Україна й надалі збереже темпи реформ і приділить увагу точковим змінам у податковій, енергетичній, загальнофінансовій і соціальній сферах", - йдеться в повідомленні.
 
У Кабміні повідомляють, що в понеділок у Брюсселі представники України і ЄС підписали декілька угод, у тому числі спрямованих на підтримку і впровадження в Україні енергопостачання, зміцнення інституційної спроможності українських органів влади і підвищення ефективності реформ у сфері професійно-технічної освіти в Україні.
 
Зокрема, підписано угоду з Єврокомісією про фінансування Програми підтримки енергоефективності в Україні EE4U-II, яка передбачає, що ЄС надасть другий транш фінансової допомоги в розмірі 54 млн євро на підтримку роботи Фонду енергоефективності.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: УкраинакредитыЕС
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі