RU
 

Справа Гандзюк: фігуранту повідомили про підозру

Корреспондент.net,  4 грудня 2018, 13:43
0
450
Справа Гандзюк: фігуранту повідомили про підозру
Фото: Горсовет Херсона
Розслідування справи про вбивство Катерини Гандзюк триває

Про підозру повідомлено раніше засудженому громадянинові України Левіну на прізвисько Москаль-молодший.

 
Правоохоронці повідомили про підозру раніше засудженому громадянинові України Левіну по кличці Москаль-молодший, який був важливим елементом підготовки і організації нападу на активістку Катерину Гандзюк. Про це у вівторок, 4 грудня, заявив на брифінгу в Одесі Генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє УНН.
 
"На сьогодні оголошено ще одну дуже важливу підозру громадянину Левіну, який відомий в кримінальному світі на прізвисько Москаль-молодший. Ця людина була засуджена разом з батьком, батько - довічно. А його син Левін - до 15 років за організацію вбивств та розбійних нападів на території Херсонської області щодо водіїв на автомагістралях. Загальна кількість доведених убивств - 15 осіб", - доповів генпрокурор.
 
За його словами, підозрюваний вийшов з в'язниці завдяки "закону Савченко".
 
"Він був важливим елементом підготовки та організації нападу на Катерину Гандзюк. Я б сказав, він був, за версією слідства, ключовою фігурою в цьому злочині", - підкреслив Луценко.
 
Однак, як розповів генпрокурор, Левін залишив Україну в день перших затримань Національною поліцією.
 
"Ми проведемо всі заходи з тим, щоб затримати його за міжнародними дорученнями. Його відсутність не вплине на подальше слідство, яке близьке до юридичного доказу діяльності замовника", - підкреслив він.
 
Раніше Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідство встановило всіх замовників і організаторів вбивства активістки і радника мера Херсона Катерини Гандзюк.
 
Нагадаємо, 31 липня на активістку Катерину Гандзюк напали, обливши сірчаною кислотою. Це сталося поблизу її будинку в Херсоні. Всього опіками було пошкоджено близько 30% тіла. Спочатку Гандзюк лікували в Херсоні, однак незабаром її перевезли в київський опіковий центр. Всього вона перенесла 11 операцій. Проте 4 листопада стало відомо про смерть активістки.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
 
Катерина Гандзюк
DW: Херсон після вбивства Гандзюк. "Болото, про яке у Києві не хочуть чути"
ГПУ: Існує троє підозрюваних у замовленні вбивства Гандзюк
СПЕЦТЕМА: Катерина Гандзюк
ТЕГИ: ГенпрокуратураЛуценкоубийствоГПУнападениеактивистыкислотаподозреваемые
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі